Flertallet vil angripe Irak

Nesten 60 prosent av de spurte i en amerikansk meningsmåling støtter et militært angrep på Irak for å avsette president Saddam Hussein.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flertallet av angrepstilhengerne ønsker imidlertid at Bush-administrasjonen først skal samle internasjonal støtte til et angrep. Av de 59 prosentene som i utgangspunktet er for et militært angrep, sier 61 prosent at deres standpunkt er avhengig av at USA støttes internasjonalt. De amerikanske angrepsplanene har møtt sterk motstand ellers i verden, til og med fra nært allierte. Ifølge meningsmålingen er 29 prosent mot et angrep på Irak, mens 12 prosent er usikre.

Meningsmålingen i avisa Los Angeles Times viser dessuten at enda flere amerikanere er beredt til å stå bak sin president hvis han skulle bestemme seg for å invadere Irak. Hele 64 prosent sier de i så fall vil støtte et bakkeangrep. 28 prosent er fremdeles imot.

1.372 voksne deltok i undersøkelsen. Målingen bekrefter bildet fra fredagens meningsmålinger i Newsweek og Time Magazine/CNN. I disse målingene framkommer det imidlertid en større skepsis til et bakkeangrep.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer