Flertallet vil angripe Irak

Nesten 60 prosent av de spurte i en amerikansk meningsmåling støtter et militært angrep på Irak for å avsette president Saddam Hussein.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flertallet av angrepstilhengerne ønsker imidlertid at Bush-administrasjonen først skal samle internasjonal støtte til et angrep. Av de 59 prosentene som i utgangspunktet er for et militært angrep, sier 61 prosent at deres standpunkt er avhengig av at USA støttes internasjonalt. De amerikanske angrepsplanene har møtt sterk motstand ellers i verden, til og med fra nært allierte. Ifølge meningsmålingen er 29 prosent mot et angrep på Irak, mens 12 prosent er usikre.

Meningsmålingen i avisa Los Angeles Times viser dessuten at enda flere amerikanere er beredt til å stå bak sin president hvis han skulle bestemme seg for å invadere Irak. Hele 64 prosent sier de i så fall vil støtte et bakkeangrep. 28 prosent er fremdeles imot.

1.372 voksne deltok i undersøkelsen. Målingen bekrefter bildet fra fredagens meningsmålinger i Newsweek og Time Magazine/CNN. I disse målingene framkommer det imidlertid en større skepsis til et bakkeangrep.

(NTB)