Flertallet vil begrense innvandring til Norge

Over annenhver nordmann vil begrense innvandring fra ikke-vestlige land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

En ny meningsmåling viser at det er bred motstand mot innvandring i befolkningen. 50 prosent vil at den ikke-vestlige innvandringen til Norge skal begrenses.

27 prosent mener at den ikke-vestlige innvandringen skal være som i dag, viser målingen utørt av Sentio Research Norge på oppdrag fra Human Rights Service (HRS).

Flertallet vil begrense

Flertallet av velgerne til Ap, Frp, Høyre, Sp og KrF vil at innvandringen fra den muslimske verden og ikke-vestlige land generelt skal begrenses.

Det er ingen stor forskjell i holdningene til kvinner og menn. 52 prosent av mennene mener den ikke-vestlige innvandringen bør begrenses, mot 47 prosent av kvinnene. Blant dem som bor på landsbygda vil 58 prosent begrense ikke-vestlig innvandring. I Oslo vil 47 prosent begrense denne innvandringen.

Islam truer likestilling

47 prosent av de spurte mener islam i Norge truer verdier som ytringsfrihet og likestilling mellom menn og kvinner, mens 30 prosent mener at islam ikke utgjør noen slik trussel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer