Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flertallet vil ha Lysbakken framfor Holmås

Det ble klart i kveld. Dermed blir det trolig kampvotering om ledervervet.

LEDER-ØNSKER: Både Audun Lysbakken (34) og Heikki Holmås (39) har erklært ønske om å overta lederklubba i SV. Foto: ERLEND AAS / SCANPIX
LEDER-ØNSKER: Både Audun Lysbakken (34) og Heikki Holmås (39) har erklært ønske om å overta lederklubba i SV. Foto: ERLEND AAS / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Audun Lysbakken har lenge vært det store favoritten til å bli ny SV-leder. Den siste tida har det derimot blåst en Heikki Holmås-vind over partiet.

- Jeg tror han vil være en vitamininnsprøytning, uttaler valgkomitémedlem Andreas Behring om Holmås på partiets hjemmesider.

Framgang En undersøkelse Dagbladet har gjennomført blant 506 tillitsvalgte, viste i helga at 29,3 prosent mener Holmås kan lede partiet. Det er opp hele 8 prosentpoeng fra forrige måling, i oktober.

I kveld ble det kjent at flertallet i valgkomiteen går for 34-årige Lysbakken, mens mindretallet ønsker 39-åringen Holmås.

Valgkomiteen offentliggjorde sin innstilling klokka 19. 6 av komiteens 8 medlemmer gikk inn for Lysbakken, mens de resterende 2 støttet Holmås.

- Han har sterke lederegenskaper, uttaler valgkomiteens leder Tora Aasland om Lysbakken på hjemmesida.

I og med at komiteens innstilling er delt, blir det nå sannsynligvis kampvotering under SVs landsmøte på Lillestrøm 10. mars.

- Glad I Dagbladets måling i helga hadde Lysbakken 55 prosents oppslutning, noe som var ned fra 64,4.

- Jeg er glad for framgangen. Det betyr at det er flere som har tillit til at jeg kan gjøre en god jobb som SV-leder. Det betyr jo at det er flere som har støttet Audun, som nå støtter meg, sa Holmås om målingen.

Sittende SV-leder Kristin Halvorsen kunngjorde sin avgang etter partiets elendige valg i fjor høst.

Dagbladet følger saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling