Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flertallsarroganse

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre-leder Erna Solberg og hennes trofaste nestleder, Jan Tore Sanner, forslår at Stortinget ber presidentskapet nedsette en arbeidsgruppe som skal utarbeide forslag til endringer i Stortingets forretningsorden slik at mindretallets rettigheter blir bedre ivaretatt. Overfor Aftenposten begrunner Solberg forslaget med at Stoltenberg-regjeringen, i motsetning til tidligere flertallsregjeringer, overser både Stortinget, interesseorganisasjoner, forskere og andre berørte parter. Solberg hevder at aldri før har en regjering i så stor grad bundet opp sine partier til regjeringens løsninger.

Solbergs beskrivelse av regjeringsflertallets maktbruk er selvsagt farget av opposisjonens tilsvarende avmakt, og hadde nok stått seg på en mer nyansert tilnærming. Vi synes likevel hun har et poeng, og registrerer at stortingspresident Thorbjørn Jagland vil se seriøst på forslaget. En gjennomgang av Stortingets forretningsorden med sikte på å gjøre endringer til beste for mindretallets rettigheter, vil kunne være et fornuftig og demokratisk bidrag til å redusere faren for sterk oppblomstring av flertallsarroganse.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media