Flesland evakuert på grunn av frykt for sprengstoff

Morgenpassasjerene venter på hotell, mens bombeeksperter er på vei til Vestlandets hovedflyplass.

FULLT: Clarion Hotel Bergen Airport ved Flesland er fullt av passasjerer. På hotellet får de evakuerte passasjerene varmet seg og tatt en kaffe, mens politiets bombeeksperter er på vei fra Oslo. MMS: Gina Barstad
FULLT: Clarion Hotel Bergen Airport ved Flesland er fullt av passasjerer. På hotellet får de evakuerte passasjerene varmet seg og tatt en kaffe, mens politiets bombeeksperter er på vei fra Oslo. MMS: Gina Barstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er funnet en mistenkelig koffert i innsjekkingen på Flesland lufthavn i Bergen, melder BT. Vestlandets hovedflyplass blir trolig stengt i flere timer utover morgenen og formiddagen.

Politiets bombegruppe er nå på vei fra Oslo, også eksperter fra Forsvaret er tilkalt.

- Det blir ikke åpnet for trafikk før spesialistene har gjort jobben, sier operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt til TV 2 Nyhetskanalen.

Stortingsrepresentant for SV, Gina Barstad, er utenfor flyplassen.

- Vi har fått beskjed om å flytte oss til Clarion hotel utenfor flyplassen. Der får vi varmet oss og litt kaffe, sier Barstad til Dagbladet på telefon.

Hundrevis av passasjerer ble i morgentimene evakuert til Clarion hotell ved Flesland. De med innsjekket bagasje må pent vente til etter at alarmen er avblåst før de kan få ut bagasjen. — Flyplassen er stengt i hvert fall fram til klokka 11, trolig åpnes den ikke før klokka 12, opplyste flyplassjef Alf Sognefest til fortvilte passasjerer i hotellresepsjonen klokka 8.30, ifølge NTB. Gina Barstad skal være på jobb på Stortinget klokka 10 i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer