Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flesland evakuert på grunn av frykt for sprengstoff

Morgenpassasjerene venter på hotell, mens bombeeksperter er på vei til Vestlandets hovedflyplass.

FULLT: Clarion Hotel Bergen Airport ved Flesland er fullt av passasjerer. På hotellet får de evakuerte passasjerene varmet seg og tatt en kaffe, mens politiets bombeeksperter er på vei fra Oslo. MMS: Gina Barstad
FULLT: Clarion Hotel Bergen Airport ved Flesland er fullt av passasjerer. På hotellet får de evakuerte passasjerene varmet seg og tatt en kaffe, mens politiets bombeeksperter er på vei fra Oslo. MMS: Gina Barstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er funnet en mistenkelig koffert i innsjekkingen på Flesland lufthavn i Bergen, melder BT. Vestlandets hovedflyplass blir trolig stengt i flere timer utover morgenen og formiddagen.

Politiets bombegruppe er nå på vei fra Oslo, også eksperter fra Forsvaret er tilkalt.

- Det blir ikke åpnet for trafikk før spesialistene har gjort jobben, sier operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt til TV 2 Nyhetskanalen.

Stortingsrepresentant for SV, Gina Barstad, er utenfor flyplassen.

- Vi har fått beskjed om å flytte oss til Clarion hotel utenfor flyplassen. Der får vi varmet oss og litt kaffe, sier Barstad til Dagbladet på telefon.

Hundrevis av passasjerer ble i morgentimene evakuert til Clarion hotell ved Flesland. De med innsjekket bagasje må pent vente til etter at alarmen er avblåst før de kan få ut bagasjen. — Flyplassen er stengt i hvert fall fram til klokka 11, trolig åpnes den ikke før klokka 12, opplyste flyplassjef Alf Sognefest til fortvilte passasjerer i hotellresepsjonen klokka 8.30, ifølge NTB.
Gina Barstad skal være på jobb på Stortinget klokka 10 i dag.

- Jeg får se om jeg rekker det, men det er kveldsmøte så jeg håper det går bra, sier SV-politikeren.

Det var klokka 06.24 at sikkerhetsmannskapene på Flesland reagerte på en koffert som gikk rundt på rullebåndet på flyplassen. En skanner greide ikke identifisere en gjenstand i koffert, og dermed ble det slått alarm, sier Hordaland-politiets operasjonsleder Terje Hilland til NRK Dagsnytt.

- Det er ennå ikke satt opp busser eller annen alternativ transport. Politiet styrer dette, og vi først se hvor lang tid denne situasjonen tar, sier vakthavende ved lufthavnsjefens kontor til Dagbladet ved 07.30-tiden.

SITTER FAST: SV-politiker Gina Barstad sitter fast på Flesland etter bombetrusselen. Foto: Scanpix
SITTER FAST: SV-politiker Gina Barstad sitter fast på Flesland etter bombetrusselen. Foto: Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!