Flesland flyr igjen

Bergen lufthavn går igjen som normalt. En kuttet kabel kuttet summetonen og hemmet flytrafikken i over seks timer. Over 1000 passasjerer ble rammet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først i 21-tida var Flesland tilbake i normal drift. Forsinkelsene har forplantet seg og flyselskapene jobber på spreng for at flest mulig skal komme seg til og fra Flesland som planlagt - om enn noe senere.

Ved et uhell ble en fiberkabel kuttet klokka 14.18. Telenor-fadesen hemmet deler av flyplassens samband med omverdenen. Det gjaldt enkelte telefoner, noe radioutstyr og noen av inn- og utflyvningshjelpemidlene, skriver NTB.

Det var tidvis kaos på Flesland tidligere i dag. Ikke bare sto flyene - det skal ha vært store problemer for de passasjerene som forsøkte å gjøre om billettene sine. I tillegg hadde enkelte hoteller i Bergen problemer med sine bookingsystemer.

- Ingen vet noe, her står det helt på hodet, fortalte personalet i Luftfartsverkets informasjonsavdeling på Flesland til NTB.

Etter noen timer med full flystans, fikk Luftfartsverket satt igang med redusert trafikk. Istedenfor 14-18 fly i timen, var det 4-6 fly som fikk ta av mens Telenor jobbet på spreng for å fikse kabelforbindelsen.

Det er forventet at det også blir problemer i morgen på grunn av dagens lille kabeltabbe.

Telenor dreiv og bytta kabel i ei grøft utenfor anlegget sitt da en arbeider dro i feil kabel. Dermed ble flyplassen, oljebedrifter, banker og privatkunder mer eller mindre teleforbindelse-løs i Kokstad-området. Kontrollsenteret ved Gullfaks-plattformen i Nordsjøen er også ute av drift.

KAOS ETTER KABELKUTT: Ankomsthallen på Flesland var full av ventende passasjerer.