Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flesland flyr igjen

Bergen lufthavn går igjen som normalt. En kuttet kabel kuttet summetonen og hemmet flytrafikken i over seks timer. Over 1000 passasjerer ble rammet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Først i 21-tida var Flesland tilbake i normal drift. Forsinkelsene har forplantet seg og flyselskapene jobber på spreng for at flest mulig skal komme seg til og fra Flesland som planlagt - om enn noe senere.

Ved et uhell ble en fiberkabel kuttet klokka 14.18. Telenor-fadesen hemmet deler av flyplassens samband med omverdenen. Det gjaldt enkelte telefoner, noe radioutstyr og noen av inn- og utflyvningshjelpemidlene, skriver NTB.

Det var tidvis kaos på Flesland tidligere i dag. Ikke bare sto flyene - det skal ha vært store problemer for de passasjerene som forsøkte å gjøre om billettene sine. I tillegg hadde enkelte hoteller i Bergen problemer med sine bookingsystemer.

- Ingen vet noe, her står det helt på hodet, fortalte personalet i Luftfartsverkets informasjonsavdeling på Flesland til NTB.

Etter noen timer med full flystans, fikk Luftfartsverket satt igang med redusert trafikk. Istedenfor 14-18 fly i timen, var det 4-6 fly som fikk ta av mens Telenor jobbet på spreng for å fikse kabelforbindelsen.

Det er forventet at det også blir problemer i morgen på grunn av dagens lille kabeltabbe.

Telenor dreiv og bytta kabel i ei grøft utenfor anlegget sitt da en arbeider dro i feil kabel. Dermed ble flyplassen, oljebedrifter, banker og privatkunder mer eller mindre teleforbindelse-løs i Kokstad-området. Kontrollsenteret ved Gullfaks-plattformen i Nordsjøen er også ute av drift.

KAOS ETTER KABELKUTT: Ankomsthallen på Flesland var full av ventende passasjerer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling