- Flesland har full tillit

Full tillit fra styret. Ro i fagforenings-rekkene. Og intern undersøkelse av arbeidsmiljøet til jul.

 Håper på dialog og samarbeid:  - Styret har tillit til ledelsen, og dens initiativ til samarbeid og dialog med de ansattes tillitsvalgte. Vi har også tillit til at de tillitsvalgte bidrar i denne prosessen, sier Inge Takle Mæstad, styreleder i Forbrukerrådet. Foto: Tomas Alf Larsen
Håper på dialog og samarbeid: - Styret har tillit til ledelsen, og dens initiativ til samarbeid og dialog med de ansattes tillitsvalgte. Vi har også tillit til at de tillitsvalgte bidrar i denne prosessen, sier Inge Takle Mæstad, styreleder i Forbrukerrådet. Foto: Tomas Alf LarsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Igjen stormer det rundt Randi Flesland, Forbrukerrådets administrerende direktør.

Men Forbrukerrådets styreleder, Inge Takle Mæstad, sier han har full tillit til toppsjefen.

Som Dagbladet skriver i dag har Flesland på et drøyt halvår pådratt seg tre skriftlige klage- eller varslerbrev bl.a. for hennes lederstil, brev som er sendt Forbrukerrådets overordnede departement, Barne- likestillings- og inkluderingsdepartementet.

Kritikken har kommet samtidig som Flesland har gjennomført det hun overfor Dagbladet karakteriserer som en «liten omorganisering av arbeidsoppgaver» i Forbrukerrådet - men som mange ansatte har opplevd som en betydelig omstillingsprosess.

Dagbladet kunne i dag fortelle at en underdirektør, som i april i år ba Barne- og likestillingsdepartementet vurdere om vedkommende ble trakassert av Flesland, to måneder senere ble tilbudt en solid sluttpakke. Oppgjøret anslås å ha kostet Forbrukerrådet nær en million kroner.

I forrige måned nådde Fleslands og fagforeningenes krangel førstesida i Finansavisen, med tittelen «Opprør i Forbrukerrådet - Sterk misnøye med Randi Flesland».

På spørsmål om hvorfor styret ikke igangsetter en uhildet undersøkelse av de mange anklagene, for å erstatte påstander med fakta, svarer Forbrukerrådets styreleder, Inge Takle Mæstad, følgende: 

- Full tillit til Flesland
- Vi hadde et styremøte i forrige uke, hvor vi gikk gjennom den siste tidas mediaoppslag. Styret uttrykte tillit til ledelsen, og dens initiativ til samarbeid og dialog med de ansattes tillitsvalgte. Vi har også tillit til at de tillitsvalgte bidrar i denne prosessen.

Ogsså ledelsen og fagforeningene møttes i forrige uke, angivelig med en ekstern rådgiver til stede. Der skal partene ha blitt enige om kontruktiv samarbeid internt - og å stanse den offentlige skittetøyvasken. 

- Vi har konstruktive og gode samtaler og er enige om veien videre, sier Flesland.

Intern arbeidsmiljø-undersøkelse
Forbrukerrådet skal nærmere jul gjennomføre en arbeidsmiljøundersøkelse blant alle ansatte. Flesland sier slike undersøkelser «gjennomføres jevnlig», og antyder dermed at den ikke er utløst av den siste tidas offentlige debatt om hennes lederstil.

- Vil den inneholde spørsmål som går på kritikken av toppledelsen?

- Jeg har ikke vært involvert i utviklingen av spørsmålene. Men det vil jeg anta, sier Flesland.

- Bør ikke en slik undersøkelse gjennomføres av eksterne for å være uhildet?

- Det er alltid en  vurdering. Men hensikten er at vi måler oss selv i forhold til hva vi mener er viktig for å kunne bli en bedre organisasjon, sier Flesland. 

I tillegg skal Arbeidsforskningsinstituttet medvirke i en kvalitativ analyse av tidligere strategiske prosesser.

Den undersøkelsen handler ikke om lederstil, men skal være «et grunnlag for læring i forhold til fremtidige prosesser,» opplyser Flesland.

Har styrets tillit: Forbrukerrådets direktør Randi Flesland. Foto: Andrea Gjestvang/Dagbladet
Har styrets tillit: Forbrukerrådets direktør Randi Flesland. Foto: Andrea Gjestvang/Dagbladet Vis mer