Flesland og Værnes stenger

- Ville blitt uakseptable forhold om vi holdt åpent, sier Avinor.

 Stengt sikkerhetskontroll:  Med bare en sluse åpen i sikkerhetskontrollen på Bergen og Trondheim lufthavn ser Avinor det nødvendig å stenge flyplassene lørdag og søndag. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
Stengt sikkerhetskontroll: Med bare en sluse åpen i sikkerhetskontrollen på Bergen og Trondheim lufthavn ser Avinor det nødvendig å stenge flyplassene lørdag og søndag. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vekterstreiken blant organiserte i Norsk Arbeidsmandsforbund/LO fører til at Bergen lufthavn, Flesland og Trondheim lufthavn, Værnes må stenge for avgående flytrafikk lørdag 9. juni og søndag 10. juni på grunn av uakseptable forhold i sikkerhetskontrollen. Det melder NTB.

- Streikeuttaket på disse lufthavnene gjør at kun én sikkerhetssluse kunne holdes åpen fra lørdag morgen. Med nærmere 8000 passasjerer fra Flesland — og 5500 fra Værnes i morgentimene, ville det blitt helt uakseptable forhold for både passasjerer og ansatte. Det ville tatt over et døgn å få passasjerene gjennom - og forholdene i terminalene ville bli helt uutholdelige. Avinor er derfor av hensyn til liv og helse tvunget til å stenge sikkerhetskontrollene ved disse to lufthavnene gjennom helgen, sier kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen i Avinor.

Det er fortsatt ingen kontakt mellom partene.

- Det er ingen kontakt mellom partene. Vi har imidlertid vært tydelige på i flere dager på at partene må komme til en enighet. NHO Service er klar for frivillig mekling, sier kommunikasjonssjef i NHO Service Bjørn Ove Fjellandsbø.

(Dagbladet/NTB)