Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flest heterofile får hiv

I første halvår var bare en av seks som hiv-diagnosen homofile, i følge generalsekretær Erling Melsom i Pluss - Landsforeningen mot Aids. Ekspertene kritiserer helsemyndighetenes informasjon om hiv-viruset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helsemyndighetene har rettet det forebyggende arbeidet mot risikogrupper som homofile, sprøytenarkomane, afrikanske innvandrere og menn på sexreiser til utlandet, og kritiseres for å ha gått for snevert ut med informasjonen, skriver Aftenposten.

- Folk som ikke definerer seg inn i risikogruppene - og det er de fleste - tror de er immune mot hiv-smitte. Det ser vi gang på gang hos pasienter som kommer hit og blir svært forbauset over å få positiv hiv-test, sier lege Ingeborg Lyngstad Vik ved Olafiaklinikken.

Olafiaklinikken i Oslo er spesialister på seksuelt overførbare sykdommer.

- Mange går fortsatt rundt og tror at hiv og aids kun dreier seg om homser og narkomane. Men i første halvår var det bare 16,5 prosent homofile som fikk hiv-diagnosen, mens hele 83,5 prosent tilhørte ulike grupper heterofile, sier generalsekretær Erling Melsom i Pluss-LMA.

(NTB)