Flest SVere på påskefjellet

Flest Høyrefolk og SVere drar på påskeferie. I påskefjellet er det rent statistisk flest SVere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette går fram av en undersøkelse Opinion har gjort for Aftenposten. 1.000 tilfeldig valgte nordmenn over 18 år ble i månedsskiftet mars-april spurt om sine påskevaner.

57 prosent holder seg hjemme i påsken, mens 43 prosent skal på påskeferie. Men ikke alle som drar på påskeferie skal til fjells. 352.000 skal til sjøen, mens rundt 440.000 skal på ferie «andre steder». Blant dem som reiser «andre steder» står Venstre-folk først i køen.

Lam på menyen

38 prosent av de spurte har planer om å gå på ski i påsken. Nesten like mange, 34 prosent eller 1,5 million nordmenn, har planer om å gå på kino, mens 31 prosent opplyser at de leser påskekrim. De ivrigste påskekrimlesere er folk som stemmer SV og Senterpartiet.

Opinion har også spurt om hva folk spiser i påsken. 36 prosent har tenkt å spise den tradisjonelle lammesteken, 39 prosent tror de kommer til å spise mer egg enn vanlig.

Og om du har lurt på det: Blant dem som har tenkt å pusse båt i påsken, er flest fra Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti, mens Høyrefolk kommer like bak.