Flystyrten i Sverige:

Flightradar24: - Gikk veldig fort

Torsdag kveld krasjet et fly med ni personer i Örebro. Flightradar24 opplyser at flyet var i lufta 11 ganger tidligere samme dag.

INGEN OVERLEVDE: Et propellfly styrtet torsdag kveld i nærheten av Örebro flyplass i Sverige. Ni personer døde. Video: Exspressen. Repoter: Maja Walberg Klev. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kveld krasjet et fly med ni personer om bord på flyplassen i Örebro i Sverige.

Åtte fallskjermhoppere og piloten omkom i ulykken.

Det er fortsatt usikkert hva som er årsaken til ulykken. Det melder svenske Aftonbladet fredag.

Dagbladet har vært i kontakt med Flightradar24, for informasjon om flyet som styrtet.

Flyet skal ha vært et Havilland DHC-2 Beaver-fly.

Flytypen som styrtet er et énmotors turbindrevet fartøy som er bygd om fra stempelmotor til turbin. Dette gir vanligvis mer ytelse og driftssikkerhet. Det forklarer flyoperativ inspektør og fagansvarlig for allmennflyging i Luftfartstilsynet, Thomas Hytten, til Dagbladet.

– Det gikk veldig fort

FLYULYKKE: Et fly med ni personer om bord styrtet torsdag kveld like ved flyplassen i Örebro i Sverige, og politiet bekrefter at flere personer er omkommet. Video: Markus Pettersson Vis mer

Flightradar24 sine sider ser det ut til at det aktuelle flyet skal ha vært i lufta 11 ganger tidligere samme dag. Det bekrefter Mikael Robertsson i Flightradar24 til Dagbladet.

Det var på den 12. turen det gikk galt. Robertsson opplyser om at de ikke fikk nok data om flyet til at det ble publisert på deres sider.

- Vi fikk imidlertid gjenopprettet ni punkter med data fra flyet, sier Robertsson.

Flightradar24 lyktes i å få tak i seks av flyets posisjoner i et tidsrom på to minutter. Robertsson kan fortelle at flyet hadde retning litt mot sør og at det vendte mot venstre i det det gikk nedover.

- Flyet mistet farten fem, nesten seks ganger, fortere enn det normalt sett skal, sier Robertsson og legger til:

- Det gikk veldig fort. Det tok omkring tre sekunder fra øyeblikket det sluttet å klatre meter til det gikk i bakken.

Begynte å brenne

EN STOR PÅKJENNING: På en pressekonferanse forteller redningsmanskapet at det ikke var noen liv å redde da de kom frem til flyvraket. Ni personer mistet livet i flystyrten ved Örebro. Video: Exsprssen Tv. Vis mer

Nødetatene ble varslet om ulykka som skjedde i Örebro torsdag klokka 19.23.

Sjøredningsleder Emil Gustavsson opplyste om at flyet begynte å brenne etter krasjen. Brannen ble slukket av flyplassens redningstjeneste.

Ifølge Expressen var samtlige personer inne i flyet da det tok fyr.

Utredning

Statens Havarikommisjon i Sverige holder for øyeblikket på å utrede ulykken. De håper å finne svar i flyets minnekort, men er redd det kan ha blitt ødelagt i brannen som oppsto da flyet krasjet.

Det melder svenske Aftonbladet.

Leder i Havarikommisjonen, Peter Swaffer, forteller til Aftonbladet at flyet ikke har kommet særlig høyt før det kom ned på venstre side av rullebanen.

Avisa skriver at det i løpet av fredagen vil bli gjennomført flyginger med droner over området, samt innsamling av spor og intervjuer med innblandede personer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer