Flirer av norsk arrestordre

Norge har utsendt arrestordre via Interpol på den tidligere israelske Mossad-agenten Mike Harari (71). Det offisielle Israel nærmest ler av at Norge gjenopptar Bouchicki-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi har sett papirene fra Norge. Det kommer ikke noe israelsk svar, sier Benjamin Netanyahus talsmann, David Bar-Illan til Politiken.

Marokkaneren Ahmad Bouchicki ble likvidert en junidag i 1973. Han ble forvekslet med en ettersøkt palestinsk terrorist. Norge mener Mike Harari er ansvarlig for drapet. - Harari lever i beste velgående, reiser jorden rundt og gjør forretninger. Det har han gjort siden Lillehammer, og det vil han fortsette med, sier journalist og forfatter av boka «Mossad & Myten», Gad Shimron.

Ingen nød

Det er ingen som vet hva Mike Harari gjør, men han lider slett ingen nød. Han har en solid offiserspensjon fra hæren. Det var mye kritikk av Harari etter skandalen på Lillehammer: Over at han ikke hadde forberedt seg ordentlig og over at han ikke hadde valgt de rette personene. Det var blant annet en av de seks arresterte Mossad-agentene som øyeblikkelig avslørte hele aksjonen overfor norsk politi.

Forstår ikke

- Israel kan ikke forstå hvorfor Norge plutselig tar opp Bouchicki-saken igjen, sier Gad Shimron og fortsetter: - Ifølge norske aviser har det blant annet kommet fram nytt materiale i saken fra Victor Ostrowsky som bor i Canada og som har gjort seg selv til ekspert på Mossad. Etter min mening gikk Victor Ostrowsky på folkeskolen eller muligens gymnaset i 1973. Han vet ingen ting om saken og er for lengst blitt avslørt som en løgner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer