Flirer av sexboka

TROMSØ (Dagbladet): - Å påstå at norske kvinner må bli bedre elskerinner er like meningsløst som det er uinteressant. Skal ei dame på nesten 50 år som har sett lyset, liksom gi oss veiledning? Nei, dette blir helt feil, sier Margrethe (25), Renate (23) og Eva (29).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tromsø-kvinnene fnyser av både påstanden og boka til Gro Isachsen. Dagbladet brakte i går et intervju med forfatteren av boka «Sex - ja takk!», som kommer ut neste uke. I denne boka gir Isachsen råd til norske kvinner om hvordan de kan bli bedre elskerinner.

Vi samlet venninnene Margrethe, Renate og Eva på kafé i går kveld - og ba dem diskutere Isachsens påstander.

«Pisspreik»

- Er norske kvinner virkelig dårlige elskere?

Margrethe: - Hvor har forfatteren det fra? Hva er greia hennes?

Eva: - Dette er pisspreik. Dersom hun skal si noe fornuftig om temaet, må hun ha hatt sex med hele hurven. Det nytter ikke bare å intervjue folk om sånt, og forvente ærlige svar.

Renate: - Seksualitet er individuelt.

Eva: - Nettopp.

Margrethe: - Jeg kan bare svare for meg sjøl og det jeg vet om venninnene mine. Ut fra det grunnlaget er jeg uenig med Isachsen.

- Er dere for passive og for lite vågale?

Margrethe: - 1800-tallspåstand!

Renate: - Det blir feil å generalisere. Vi er alle forskjellige.

Eva: - I utlandet blir skandinaviske jenter regnet som gode sengepartnere, kanskje fordi vi blir sett på som mer løsslupne. De vi tror er best i senga, for eksempel latinske jenter, er i realiteten mer konservative og bundet av tradisjonelle kjønnsroller.

Renate: - Vi er mer utsvevende her i Norge.

Eva: - Jeg tror ikke boka bidrar til noe godt. Det gjør mange kvinner frustrerte å lese at de ikke strekker til. Tenk på alle som har vanskeligheter med å få sex. For dem virker slike skriverier kanskje støtende, og kan gjøre dem enda mer usikre enn de i utgangspunktet var.

Renate: - Enig. Sex er et overfokusert tema i samfunnet. Man skulle tro vi ikke tenkte på annet. Vi setter pris på sex. Men vi trenger ikke å lese om folk som heller vaniljesaus over hverandre.

Eva: - Hvis vi føler behov for å piffe opp sexlivet, snakker vi med partneren. Vi slår ikke opp i bøker.

Margrethe: - Dama har sett lyset i voksen alder, og nå skal hun påtvinge oss sitt «moderne» tankegods. Hun er nesten 50 år, og bor på et øde sted med samboer og ti grønlandshunder. Det er noe med hele settingen som ikke stemmer.

- Forfatteren oppfordrer til økt bruk av oljer og andre hjelpemidler. Nyttiggjør norske kvinner seg for lite av den slags?

Eva: - Temaet hører hjemme innenfor soverommets vegger. Dama gir folk prestasjonsangst.

Renate: - Om andre jenter bruker dildo bryr meg ikke. Det burde ikke bry forfatteren heller. Jo mer fokus det blir på sånne ting, jo mer støtt og utrygg føler mange seg.

- Snakker jenter - slik forfatteren hevder - for lite om sex med hverandre?

Margrethe: - Svært få har noe med min seksualitet å gjøre, men det er bare tull å si at vi ikke betror oss til våre nærmeste venner.

Eva: - Selvsagt snakker vi om sex. Men i andre miljøer enn mitt eget kan det være annerledes. Jeg stiller spørsmål ved bakgrunnsmaterialet til forfatteren.

- Isachsen er sjokkert over hvor mange jenter som sliter med å få orgasme. Har dere samme inntrykk?

Margrethe: - Basert på mine egne og venners erfaringer, nei. Å få orgasme er et spørsmål om å bli kjent med sin egen seksualitet.

Renate: - Orgasme kan være et problem når du er ung. Jo mer moden du blir og jo bedre du kjenner deg sjøl, jo lettere er det.

Eva: - Jeg synes temaet er helt uinteressant å lese om.

Enige i noe


Jentene fra Tromsø er imidlertid enig med forfatteren i et par påstander. Som for eksempel at jenter lett får dårlig ord på seg.

Margrethe: - Vi skal liksom være frigjorte. Men jenter stemples når de lever opp til det. Mannfolk kan legge ned halve byen.

Renate: - De gjør en bragd. Vi, derimot, er «horete» om vi har énnattsopplegg.

- God sex er selve limet i et forhold, mener forfatteren.

Margrethe: - Enig. Hvis jeg er i et forhold og det seksuelle ikke stemmer, blir jeg grinete.

Renate: - Det er viktig å bli tilfredsstilt i et forhold.

Eva: - For min egen del er jeg enig.

<B>HELT FEIL:</B> Margrethe Johnsen, Renate Hansen og Eva Anzjøn mener at Gro Isachsen tar seg vann over hodet.