Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flirte og lo av sjokkbilder

ARENDAL (Dagbladet): I går fikk retten se de gruoppvekkende bildene av de drepte jentene Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8). Etter bildevisningen strakk drapstiltalte Viggo Kristiansen seg og flirte og lo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går var det rettsobdusentenes tur til å fortelle lagmannsretten om sine funn på de voldtatte og drepte jentene. Med ord og fotografier manet professorene Torleiv Rognum og Kari Ormstad fram bilder av grusomhetene de to jentene ble utsatt for i skogen i Baneheia. Før han begynte henvendte professor Rognum seg til juryen med følgende advarsel:

- Jeg må advare dere mot at det er sterke bilder som nå skal vises.

Stillhet

Det var dørgende stille i rettssalen mens han kjølig akademisk fortalte om den ufattelige brutaliteten de to forsvarsløse pikene ble utsatt for 19. mai for snart to år siden. Jan Helge Andersen, som har innrømmet at han forgrep seg på Stine Sofie Sørstrønen og siden drepte henne, snudde seg ikke en eneste gang for å se på bildene.

Viggo Kristiansen, som nekter for ethvert kjennskap til drapene, snudde seg derimot flere ganger og kikket på bildene før han vendte tilbake til bordet og noterte i blokken sin.

Straks lagmannen hevet retten for å ta en pause, spratt en tilsynelatende helt uberørt Viggo Kristiansen opp fra stolen sin. Stående på gulvet strakk han på kroppen og flirte til politivaktene som førte ham ut i den ventende politibilen.

Kristiansens forsvarer, Tore Pettersen, vil ikke svare på hvordan den antatte hovedmannen bak drapene reagerer når han ser bildene av de skjendede småjentene.

- Det føler jeg ikke er riktig å gjøre. Men jeg har bedt min klient om å følge med på det som kommer fram i retten. Og det er naturlig at vi i ettertid diskuterer det som blir framlagt. Det vil vi også gjøre med bildene som ble vist i dag, sier Pettersen.

- Ikke utidig

Ifølge bistandsadvokat for de drepte jentenes etterlatte, Ivar Sveen, er det tydelig at Andersen har problemer med å forholde seg til de brutale bildene.

- Viggo Kristiansen virker mer åpen. Men jeg oppfatter ikke oppførselen hans som frekk eller utidig. Oppførselen hans er kanskje en måte å beskytte seg selv på, sier Sveen.

Hele Norges coronakart