Flisen og bjelken

Det er lenge siden en politiker har brukt Jesu ord så rått i en politisk kamp. Carl I. Hagen bruker Skriften på fandens vis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CARL I. HAGEN

foldet hendene fromt på podiet til en kristenfundamentalistisk sekt i Bergen og sa: -  Vi kristne.

I går kom han med den samme presiseringen overfor noen muslimske ambassadører: Vi kristne.

Han sier og skriver det på en måte som antakelig får Kristelig Folkepartis ledere til å rødme; den demagogien de selv hele tida står i fare for å la seg rive med av, den tar Hagen bevisst i bruk - frekt og freidig.

De fem ambassadørene hadde skrevet et brev som de offentliggjorde i Aftenposten. Deres ord er - ikke overraskende - mer i pakt med kristen ånd og etikk enn språket og kristendomsforståelsen til ham som nå har opphøyd seg selv som hærfører for «Vi kristne».

I SVARBREVET

til ambassadørene skriver Hagen at «vi kristne har en god lignelse som beskriver ambassadørenes oppførsel i så måte, en bør ikke kritisere flisen i en annens øye før en har tatt ut bjelken av sitt eget». At det er Carl I. Hagen som forsøker seg på dette bildet, etterlater en type ufrivillig komikk som vi kanskje bare burde overlate til satireskribentene, og la det bli med det. Sammenblandingen av religion og politikk er imidlertid for alvorlig til det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer