Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flodhest slått i hjel i El Salvadors dyrepark

Skal ha blitt angrepet med metallstenger, kniver og steiner.

DØDE: Flodhesten Gustavito døde etter å ha blitt utsatt for grov mishandling. Foto: EPA / El Salvador's Culture Ministry / NTB Scanpix
DØDE: Flodhesten Gustavito døde etter å ha blitt utsatt for grov mishandling. Foto: EPA / El Salvador's Culture Ministry / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I El Salvador har gjengvold krevd et svimlende antall menneskeliv de siste årene. Nå er en flodhest i landets dyrepark også blitt offer for volden.

Flodhesten Gustavito døde søndag etter å ha blitt utsatt for omfattende vold. Dyreparkens direktør sier dyret hadde blåmerker og stikksår etter at det skal ha blitt angrepet med metallstenger, kniver og steiner.

Drapet på flodhesten har gått hardt inn på en befolkning der nyheter om vold og drap mennesker imellom er blitt dagligdagse hendelser.

- Her er vi vant til å se de døde hver dag. De dreper oss som fluer, men dette overgår alt. De har drept et dyr som ikke gjorde annet enn å underholde oss, sier Martin Castillo, som er selger på gaten i den historiske delen av hovedstaden San Salvador.

Mange har brukt sosiale medier til å uttrykke sorg over mishandlingen av Gustavito, og noen har lagt blomster ved porten til dyrehagen.

Flodhesten ble angrepet sent tirsdag, men dyrepasserne oppdaget skadene først torsdag fordi Gustavito ikke hadde forlatt bassenget sitt. Han døde av skadene sent søndag. Justisministeren sier det er satt i gang etterforskning.

El Salvador er ett av de mest voldsherjede landene i verden. I fjor var det 5.278 drap i landet – i snitt 14 drap per dag. Mektige gjenger for skylden for brorparten av drapene.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media