PRISHOPP: Boplikt er ikke til hinder for at eier krever 28,5 millioner for denne eiendommen i Kragerøskjærgården. Foto: Fokus foto.
PRISHOPP: Boplikt er ikke til hinder for at eier krever 28,5 millioner for denne eiendommen i Kragerøskjærgården. Foto: Fokus foto.Vis mer

Flom av sommer­luksus for salg

Rike nordmenn har gått mann av huse for å selge hytteperler ved sjøen. Endelig får de den prisen de alltid har ment at eiendommen er verdt.

(Finansavisen): - Det er svært mange dyre eiendommer på markedet nå. Det er ikke fordi markedet er dårlig, men fordi selgerne er høye og mørke, sier eiendomsmegler og daglig leder i Aktiv Kragerø, Ronny Jørstad, til Finansavisen.

- Selgerne har hatt høye forventninger i hele år. På forsommeren ga det utslag i lavere aktivitet her hos oss. Men så har sommeren innfridd, og fra midten av juli har det tatt helt av, sier Jørstad videre.

- Vesentlig flere dyre

- Det er ingen tvil om at det er unormalt mange dyre sommereiendommer for salg nå. Hvorfor det er det, vet jeg ikke, men når man ser at det blir solgt en del dyre eiendommer så frister det andre til å legge ut sine dyre eiendommer også, sier megler Tore Solberg, som opererer i Vestfoldskjærgården for EiendomsMegler 1 i Sandefjord, til Finansavisen.

- Jeg tror ikke det er så mange flere sjøhytter for salg totalt sett, men det har vært vesentlig flere dyre eiendommer i år enn tidligere år, forklarer han.

Solberg kan vise til hele seks eiendomssalg i prisklassen fra 18 til 33 millioner. Og fortsatt sitter han med åtte eiendommer med en prislapp på 12 millioner kroner eller mer.

37 millioner på Veierland

Begge meglerne mener ifølge avisen at det er tilfeldig at det plutselig er så mange dyre eiendommer for salg akkurat nå. Solberg fremhever at fint sommervær har bidratt positivt.

- Men det er snodig at man snakker om været når det handler om eiendommer til 10, 20 eller 30 millioner kroner, men slik er det, sier han til avisen.

Aller dyrest er en stor eiendom på Veierland i Vestfold med en prislapp på 37 millioner. Mer idyllisk er kanskje små­bruket på Tjøme til 30 millioner.

I Sandefjord selges en eiendom med 650 meters strandlinje for 28 millioner kroner, ifølge avisen. Og Balders hage på Tjøme er lagt ut igjen - dog med redusert prisantydning.

Av rene fritidseiendommer er det fem ­eiendommer i prisklassen 20 til 30 millioner og 13 mellom 15 og 20 millioner.

Andre økonominyheter:

KrF-Hareide selger huset for 16 mill.
Nordmenn har kastet seg over bil til 2,5 millioner
Nå må du også betale for håndbagasje