Flom av støtte til politisøkerne

Tilbakemeldinger og støtte flommer inn til Shaheen og Jasmina, som Dagbladet.no følger fram til opptaket på Politihøgskolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På onsdag skrev Dagbladet.no om politihøgskolesøkerne Shaheen Hussein (27) og Jasmina Ahmadi (22). Nå strømmer oppmuntringene inn fra familie, venner - og mange ukjente. På Dagbladets.no kan du følge «aspirantene» fram til opptaket. Mange benyttet i går anledningen til å sende mail for å støtte de tøffe jentene.

- Lykke til

«Jeg ønsker bare å si «best of luck» - stå på! Jeg blir alltid stolt av jenter som deg, som velger de utradisjonelle yrkene.», skriver ei jente til Shaheen.

«Stå på, Jasmina! Jeg synes du er kjempetøff som satser på politiyrket. Vi trenger absolutt flere (jenter) med minoritetsbakrunn som politi her i Norge», skriver en annen.

Noen har dristet seg til å invitere jentene på middag, noe de høflig takker nei til. Nå er det først og fremst opptaket de konsentrerer seg om.

- Det er helt vanvittig. Jeg har fått så mange positive tilbakemeldinger, til og med fra politifolk jeg ikke kjenner. De sier at jeg må stå på og ikke gi meg, sier Jasmina.

Tok fri fra jobb

Shaheen og Jasmina ligger nå i hardtrening for å klare de fysiske opptakskravene. For Shaheen passer det godt at hun jobber hos SATS.

- Sjefen min leste artikkelen i går, og er veldig positiv. Men mest av alt setter jeg pris på all støtten fra familien og bestevenninnene mine. Spesielt Farah, som har bursdag i dag, sier hun.

Jasmina har tatt seg fri fra jobben som butikkselger for en periode, for å få tid til å trene seks dager i uka. Nå lever hun av oppsparte midler og litt hjelp fra familien.

- Det er min investering i framtida. Det er viktig å ha et mål i livet, sier hun.

Jasmina har aldri røykt, eller drukket alkohol. Ikke på grunn av religion, men fordi hun aldri har savnet det. Da Dagbladet møtte henne på kafè i går, hadde hun gjort unna en to timer lang treningsøkt. En kyllingbaguette og et kakestykke ga fornyet energi.

- Jeg var faktisk vegetarianer, men nå spiser jeg kjøtt. Musklene trenger jo proteiner, sier hun og ler.

Familien viktig

Dagbladet fulgte Shaheen på opptaket i fjor, men da førte marginene til at hun strøk. I år er hun fast bestemt på å klare det.

- Da mamma var på ferie i Pakistan i sommer, dro hun til moskèen for å be om at jeg klarer det i år. Da hun leste gårsdagens Dagbladet, ringte hun med en gang. Hun syntes politilua jeg hadde på meg på bildet kledde meg, sier hun.

- Hva familien min mener, betyr mye for meg. Til og med den ene broren min, som var kritisk til at jeg sto fram i avisa i fjor, er nå positiv - og fast bestemt på at jeg skal klare det. Nevøen min Lion på seks år har i tillegg bestemt seg for å bli politi når han blir stor, ler Shaheen.

Jasmina setter også pris på støtten hun får fra foreldre og søsken.

- Spesielt fra den fire år eldre søsteren min. Hun har alltid trodd på meg.

<B>FÅR STØTTE:</B> Shaheen Hussein (27) og Jasmina Ahmadi (22) vil bli framtidas politi. Dagbladet.no følger dem fram til opptaket på Politihøgskolen i slutten av mai.