Flom etterforskes som uaktsomt drap

En leir for funksjonshemmede i Sør-Italia ble tatt av flom i går. Nå etterforskes katastrofen som uaktsomt drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leiren var nemlig bygget på et elveleie og skulle ha vært stengt. 12 mennesker er funnet omkommet og rundt sju er fortsatt savnet. Et letemannskap på 400 fortsetter å grave, og trekker i mellomtiden rullestoler og krykker ut av leiren. Bulldosere er nå også satt inn i arbeidet.

Det tolvte offeret ble funnet i morgentimene i dag. En eldre kvinne hadde klamret seg fast til et tre, men ble likevel knust av elvestryket, som på en halv time var blitt til et rasende inferno av slam, stein, stokker, campingvogner og biler.

Flere av de overlevende var blitt ført over mange hundre meter ut i havet. Fem av ofrene var funksjonshemmede, tre var ledsagere, en var vanlig turist, mens tre ennå ikke er blitt identifiserte. I mellomtiden har en savnet familie på tre kommet til rette.

Rettsvesenet i Catanzaro, som etterforsker tragedien som uaktsomt drap, har beslaglagt dokumenter i Soverato-kommune. Spørsmålet er hvordan 45 prosent av campingplassen kunne befinne seg direkte på et elveleie like ved deltaet.

(NTB)