Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flom hos Söta bror

Kraftig sommerregn har ført til omfattende flom i Nord- og Mellom-Sverige. Vei- og togtrafikken er lammet og flere familier er evakuert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Dalarna er gården der kunstneren Carl Larsson levde for 100 år siden, truet av vannmassene. Det svenske Heimevernet har satt inn mannskaper for å redde museet. Det hardest rammede området er Hälsingland helt sør i Norrland. Der har det falt 80 millimeter regn de siste døgnene. Uværet kommer østfra og har dumpet mer regn enn det bakken er i stand til å suge opp.

Ikke fare

- Det er foreløpig ikke fare for at uværet skal flytte seg til Norge, opplyser statsmeteorolog Øyvind Johnsen.

I Sverige forverret situasjonen seg utover torsdag ettermiddag, og militære mannskaper forbereder seg på å trå til. Det er i første rekke Heimevernet som vil forsøke å temme vannmassene med sandsekker og demninger.

Innstilt

Den svenske jernbanen har innstilt all trafikk fra Stockholm og Göteborg til Norrland. Det er flere steder ikke mulig å erstatte togene med busser fordi veiene er ødelagt av flomvannet. Et av de største områdene som er totalt isolert, er Ånge med 3000 innbyggere, som ligger på riksveien mellom Sundsvall og Trondheim. Her er militære mannskaper satt inn for å hjelpe innbyggerne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media