Flom i Brumunddal: 21 evakuert

Politiet kan ikke utelukke flere evakueringer eller omfattende skader på boliger.

FLOM: 21 personer evakuert etter betydelige flomskader i Brumunddal. Video: Marthe Ihle / Ivar Sundet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du bilder eller video? Tips oss på 2400@db.no.

BRUMUNDDAL / OSLO (Dagbladet): Natt til tirsdag melder Innlandet politidistrikt at totalt 21 personer er evakuert fra sju boenheter som følge av betydelige flomskader. Politiet kan ikke utelukke omfattende skader på utvalgte boliger.

- Det er nettopp det som er årsaken til at vi nå evakuerer. Vi er usikre på hvilke skader flommen har påført grunnforholdene til disse boenhetene, og kan derfor ikke utelukke at boligene vil bli utsatt for omfattende skader utover natta, sa operasjonsleder Bård Einar Hoft til Dagbladet i natt.

- Flere steder har vannet gravd ut fundamenteringen ganske kraftig, men i nattemørket er det vanskelig å få verifisert tilstandsrapport for boligene.

Ville ikke evakuere

Ivar Sundet bor i Nyborgvegen i Brumunddal. Han forteller til Dagbladet at himmelens sluser åpnet seg mellom klokka 21 og 23.

- Det kom først en regnbyge som fylte opp alle vassdragene rundt her, og så gikk det en liten stund og så kom det et nytt tordenvær, sier Sundet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer