Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flom i Kristiansand

Uværet er over oss. Deler av Kristiansandsområdet ligger under vann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er vann nesten overalt her nå. Om lag åtte veier stengt, og vi er i full gang med evakuering av folk som har fått vann inn i husene sine. Vi har allerede evakuert en enebolig i Vågsbygd, og vurderer i denne stund om vi skal evakuere beboere på Grim i Kristiansand, forteller vaktsjef Odd Kjell Abrahamsen ved Kristiansand politidistrikt til NTB.

I perioden mellom klokken 19 fredag og klokken 19 lørdag kom det 98 millimeter nedbør på Kjevik i Kristiansand, ifølge Meteorologisk institutt.

- Normalen for hele desember er 116 millimeter med nedbør. Det har derfor kommet usedvanlig mye på en gang, forteller meteorologfullmektig Jan-Inge Hansen.

Det kommer mer

Enda verre enn i selve Kristiansand, var det på Lindesnes fyr. Der målte man lørdag kveld at det var kommet 130,7 millimeter nedbør siste døgn.

- Det ser ut som det blir bedre søndag og mandag, men tirsdag vil det nok regne igjen på Sørlandet. Dog tror vi ikke det kommer så store mengder som lørdag. Kanskje halvparten så mye, forteller statsmeteorolog Jahn-Erik Johansen til NTB.

- Det er ikke bare kjellerne som er fylt med vann, men også førsteetasjer. Å rykke ut til kjellere med høy vannstand har vi ikke en sjanse til, forteller vaktsjef Abrahamsen.

Ved 20-tiden var om lag åtte veier stengt i Kristiansands-området, og Abrahamsen oppfordret folk innstendig til ikke å legge ut på veiene med bil.

I strie strømmer

- Det har regnet noe enormt og vi klarer ikke å holde vannet unna. Jeg får si som en av vegvesenets folk. Vi kan ikke bare bære vekk vannet, sier vaktsjefen.

Vegmeldingssentralen fortalte lørdag kveld om svært vanskelige kjøreforhold på Sørlandet.

- Flere steder renner det vann tvers over veien, noe som har ført til at stein og jord blir liggende igjen i veibanen. Vi har også fått melding om kumlokk som er løftet vekk av vannet, forteller vaktoperatør Wenche Eikeset ved Vegmeldingssentralen.

Tunnelen gjennom Baneheia var stengt deler av lørdagen på grunn av overvann, men ble åpnet igjen på kvelden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!