Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flom i Mosambik

15 000 er truet med flom i Mosambik. 70 000 mennesker må trolig evakuere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Mosambikk er 15 000 mennesker i fare fordi landets største demning er i ferd med å åpne, skriver NRK-tekstTV.

Demningen holder igjen flere tusen kubikkmeter flom, og dersom demningen åpnes, må 70 000 mennesker evakueres, melder bbc.

Regn og oversømmelser den siste tida har ført til at 40 har mistet livet. 50 000 i Mosambik og nabolandene Zambia og Malawi har blitt hjemløse. Veier og broer er også ødelagte av oversømmelser, og dette gjør hjelpearbeidet vanskelig. Til sammen har 300 000 mennesker blitt rammet av oversømmelsene.

Det er nå akutt behov for nødhjelp. Sør-afrikanske hjelpearbeidere er nå inne i området for å forberede en masseevakuering. Ifølge bbc har President Thabo Mbeki sagt at sør-afrikanske forsvarstyrker vil settes inn for å gjennomføre evakueringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling