Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flom i Spania: Tusenvis evakuert, syv døde til nå

To små barn skal være blant de døde, da de druknet i en bil i Puerto Lumbreras.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Foto: Reuters
Foto: AFP
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: AFP
Foto: AP
Foto: AP
Foto: AFP

(Dagbladet): Svært kraftig regnvær den siste tida har ført til store problemer i Sør-Spania. Til nå har syv personer omkommet som følge av de store vannmengdene, som har veltet biler, stengt veier, ødelagt hjem og gjort hundrevis av spanjoler hjemløse. Uværet har også ført til stans i kollektivtrafikken.

BBC melder at minst 600 har evakuert fra hjemmene sine i Andalucia-regionen. Ifølge NTB er tallet langt over tusen dersom man inkluderer Murcia-regionen.

Spansk værmeldingstjeneste opplyser at det regnet opp mot 245 liter vann per kvadratmeter enkelte steder fredag morgen.

En eldre kvinne mistet livet da ei elv gikk over breddene og oversømte området rundt huset hennes i Alora, nord for Malaga. En mann ble funnet omkommet i den sørøstlige byen Vera Playa, også han tatt av oversømmelser.

- I Malaga-provinsen er det et personell på 800 som jobber på spreng for å få ting tilbake til normalen. Regnet ser ut til å avta og beveger seg mot Granada og Almeria, sier en talsperson fra myndighetene til nyhetsbyrået AFP.

BBC skriver imidlertid at det er ventet mer regn og tordenvær i Sør-Spania gjennom helga.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media