FLOM: Minst 80 palestinske familier har måttet evakuere sine hjem på Gazastripen. Foto: REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa
FLOM: Minst 80 palestinske familier har måttet evakuere sine hjem på Gazastripen. Foto: REUTERS/Ibraheem Abu MustafaVis mer

Flom på Gazastripen og Israel får skylda

Måtte evakuere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 80 palestinske familier har måttet evakuere sine hjem på Gazastripen, etter at Israel uten forvarsel skal ha åpnet flere demninger.

Vannstanden i Gaza-dalen steg i løpet av kort tid med flere meter og både boliger og jordbruksområder ble oversvømmet, melder Al Jazeera.

- Israel åpnet i går kveld flere demninger uten forvarsel, noe som forårsaket store skader i landsbyer nær grensa. Over 40 hjem ble oversvømt og 80 familier er nå evakuert, forteller sjefen for sivilforsvaret på Gazastripen, Said al-Saudi, til TV-kanalen.

Påstanden blir tilbakevist av Israel, som som sier at det ikke finnes noen demninger i det sørlige Israel som de kan ha åpnet.

I en uttalelse fra Coordinator of Government Activites in the Territorities (COGAT) skriver de at flommen skyldes regn, og at oversvømmelsene ikke har noen forbindelse til handlinger utført at staten Israel.

FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) har sørget for at de evakuerte har fått tak over hodet, blant annet i flyktningleiren al-Bureij.

Palestinske myndigheter reagerer sterkt på Israels angivelige åpning av demninger og ber omverdenen sørge for at det ikke gjentar seg.

- Vi ber menneskerettighetsorganisasjoner engasjere seg for at noe slikt ikke skjer igjen, sier Said al-Saudi.

Iskaldt regn og snø har de siste dagene falt over Gazastripen og deler av Vestbredden.

(NTB)