Flomfaren avtar

Men godværet lar vente på seg i Øst-Norge.

DÅRLIG VÆR: Flomfaren avtar på Østlandet, men godværet lar vente på seg. Bildet viser forrige ukes uvær i Oslo. Foto: Tore Meek / SCANPIX .
DÅRLIG VÆR: Flomfaren avtar på Østlandet, men godværet lar vente på seg. Bildet viser forrige ukes uvær i Oslo. Foto: Tore Meek / SCANPIX .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) meldte i går om kraftige nedbørmengder på Østlandet og indre deler av Sørlandet, og varslet om fare for flom og lokale oversvømmelser.

NVE kan nå melde om at faren for flom avtar, ettersom det kraftige regnværet som har vært flere steder i natt, er i ferd med å avta.

- Det kom ganske mye nedbør i området fra Lillehammer og sør-vestover ned mot Buskerud på dagen. Hvor mye som kom i natt har jeg foreløpig ikke oversikt over. Noen steder kom det kanskje 30 millimeter eller mer, sier vakthavende hydrolog i NVE, Ingjerd Haddeland til NRK.

Vannstanden økte raskt flere steder i natt, men skal nå være på vei nedover melder NVE.

- Det kommer til å komme å komme mere jevn nedbør i kveld, så det vil ikke være så intenst som de bygene som har vært.


Torsdag er det meldt om lokalt store nedbørsmengder i Aust-Agder, Telemark og Buskerud, med regn og tordenbyger. Det kan bli til dels vanskelig kjøreforhold i indre strøk, sier Haddeland til NRK.

Bor du nord eller vest i landet kan du glemme regnskyllet på Østlandet og glede deg over bedre sommervær.

Sjekk været der du er.FLOMFARE: Inger Elgen ble rammet av flom i fjor og ser ikke bort ifra at det vil komme mye vann i Numedalselva i år også. Eldre kvinne ved bredden av elva.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
FLOMFARE: Inger Elgen ble rammet av flom i fjor og ser ikke bort ifra at det vil komme mye vann i Numedalselva i år også. Eldre kvinne ved bredden av elva. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer