Flomkaos på Østlandet: Stengte veier og titalls hus isolert

Flomvarselet utvides.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Europavei 134 er stengt i Telemark ved Landsverk bru på strekningen Seljord - Notodden på grunn av oversvømmelse. Også flere fylkesveier og veier i andre fylker er stengt på grunn av store vannmasser.

Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud har varsel om flom på oransje nivå fra NVE. Onsdag får de følge av Oslo, Akershus, Østfold og Oppland som går fra gult til oransje på flomvarselet.

Flom på oransje nivå betyr at vannføringen kan medføre omfattende oversvømmelser og flomskader utsatte steder.

Hus isolert I Frølandsgrenda i Sauland i Telemark er over 20 hus isolert, melder NRK. Her er også E 134 stengt ved Omnesfossen mellom Sauland og Notodden.

I Sauland ligger sentrum under vann, og Hjartdal oppvekstsenter er stengt fordi barna ikke kommer seg til skolen. Her er kraftig regn i ferd med å grave ut veien. Rådmann Rune Engehult i Hjartdal kommune ber innbyggeren holde seg oppdatert på kommunens nettside.

Stengte veier I Telemark er fylkesvei 3 mellom Lindland og Akland stengt. Også fylkesvei 44 Valebøgen, fylkesvei 38 ved Nordre Lone og fylkesvei 44 Valebøvegen er stengt på grunn av flom og oversvømmelse i Telemark.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer