Flomkatastrofe i Bangladesh

3 millioner mennesker isolert av de store vannmassene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En lenger periode med mye nedbør har gjort at flomvannivået som dekker store områder av Bangladesh på denne tiden av året, har steget faretruende og har til nå krevd 13 liv. Blant disse er to barn som ble bitt av slanger som befant seg i det grumsete vannet.

En tredjedel av Bangladesh blir oversvømt hvert år i regntiden av de mange elvene som renner gjennom landet.

Byen Sylhet, nordøst i Bangladesh, ligger i området som er hardest rammet av flommen. De nærliggende elvene Surma og Kushiara har oversvømt sine bredder og vannstanden i Sylhet har blitt målt til 60 cm.

Flomvannet dekker for øyeblikket 20 av de 64 administrative distriktene i Bangladesh og så mange som tre millioner mennesker kan være rammet av naturkatastrofen.

Tusenvis av familier har blitt tvunget til å forlate sine hjem og søke tilflukt på veier og demninger, så vel som skoler og båter.

På grunn av ødelagte veier og en stor båtmangel, har ikke redningsmannskapene greide å nå ut til de mer fjernliggende strøkene av landet.

Det er spådd mer regn de neste dagene, så det er muligheter for at flommen når de sentrale områdene rundt hovedstaden Dhaka, meddeler de lokale meteorologene ifølge Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.