Flomkatastrofe i Bangladesh

3 millioner mennesker isolert av de store vannmassene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En lenger periode med mye nedbør har gjort at flomvannivået som dekker store områder av Bangladesh på denne tiden av året, har steget faretruende og har til nå krevd 13 liv. Blant disse er to barn som ble bitt av slanger som befant seg i det grumsete vannet.

En tredjedel av Bangladesh blir oversvømt hvert år i regntiden av de mange elvene som renner gjennom landet.

Byen Sylhet, nordøst i Bangladesh, ligger i området som er hardest rammet av flommen. De nærliggende elvene Surma og Kushiara har oversvømt sine bredder og vannstanden i Sylhet har blitt målt til 60 cm.

Flomvannet dekker for øyeblikket 20 av de 64 administrative distriktene i Bangladesh og så mange som tre millioner mennesker kan være rammet av naturkatastrofen.

Tusenvis av familier har blitt tvunget til å forlate sine hjem og søke tilflukt på veier og demninger, så vel som skoler og båter.

På grunn av ødelagte veier og en stor båtmangel, har ikke redningsmannskapene greide å nå ut til de mer fjernliggende strøkene av landet.

Det er spådd mer regn de neste dagene, så det er muligheter for at flommen når de sentrale områdene rundt hovedstaden Dhaka, meddeler de lokale meteorologene ifølge Reuters.

Også India er hardt rammet av flommen. Nyhetsbyrået NTB melder at minst 40 personer i en trebåt druknet da de prøvde å komme seg til områder som fremdeles ligger over den stadig stigende vannstanden til elvene i den indiske delstaten Assam lørdag.

Det er foreløpig for tidlig å si noe om hvor mye skade flommen har forårsaket på årets avlivninger.

DAGLIGLIVET FORTSETTER I REGNVÆRET:</B> En sykkel rickshaw kjemper seg fremover i ankeldypt vann i hovedstaden Dhaka.
REDDER HUSDYRENE:</B> En indisk bonde bringer en av sine geiter i sikkerhet. Flomvannet har til nå krevd 78 liv i India.
TVUNGET TIL Å FORLATE SINE HJEM: Indisk luftforsvar måtte forrige uke redde 350 barn som var strandet på skolens tak i nordøst India.