Flommen i Asia tar nye liv

Uværet herjer i Asia, og nå opplever også Seoul enorme skader som følge av den verste naturkatastofen på 78 år. Over 300 mennesker har hittil mistet livet i den Sør-Koreanske hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I Kina har myndighetene mistet oversikten over antall omkomne. Journalister forteller at de så lik «over alt».

Tusener av mennesker var savnet etter at et større dike i den flomrammede Yangtze-elva brast og deler av byen Jiujang ble oversvømmet.

- Det var døde mennesker overalt, de fløt rundt og de lå i hauger, sa en kinesisk journalist.

300 døde i Seoul

Sør-Koreas hovedstad Seoul ble lørdag rammet av den verste naturkatastrofen på 78 år. Over 300 mennesker har mistet livet i oversvømmelser, blant dem to amerikanske soldater som var stasjonert i området. Flere titusener mennesker har flyktet fra sine hjem etter at det ble meldt om mer flom i de lavtliggende områdene.

- Det har tatt lang tid å få identifisert likene på grunn av svikt i telekommunikasjonen, sa en tjenestemann i katastrofebyrået.

Uvanlig fenomen

Det var ventet at det ville falle 120 millimeter nedbør i løpet av lørdag. Enkelte steder har det falt over 600 millimeter på få dager.

Det siste regnværet la nye hindringer i veien for redningsmannskaper som sakte gjennomsøker oversvømte områder og sammenraste hus på jakt etter overlevende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer