Flommen i Kina krever flere dødsofre

Enorme nedbørsmengder krever stadig flere liv i Kina.En million evakuert

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Over 100 mennesker har mistet livet i flom og jordskred i Kina det siste døgnet. Flommen ser ikke ut til å avta med det første, melder NTB.

Nesten halve Kina er blitt rammet av flom i sommer. Flere hundre mennesker har mistet livet i det som er blitt den mest dødelige regntiden på mange år.

Hundre tusener er evakuert, skriver AP.

Dårlig avløpssystem

- De intense regnstormene og dårlig avløpssystem er årsaken, sier sjef ved det teknoliogske departementet i Chongqing, He Zhiqiang, ifølge AP.

Minst 40 mennesker er døde etter stormer i Shandongprovinsen i øst, og 59 mennesker mistet livet i regnstormer i Yuannanprovinsen i sørvest, melder the China Daily.com. Også fra andre provinser meldes det om omkomne.

118 milimeter på et døgn

Flere tusen hjem er ødelagt, og store jordbruksarealer er under vann. Statlig media melder at mellom mandag natt og tirsdag ettermiddag sist uke falt det 266 millimeter nedbør i Chongqing, det meste som er målt siden målingene startet i 1892.

ENORME MENGDER REGN: En mann går på gelenderet opp trappa for å unngå de store vannmengdene. Flere hundre mennesker har dødd som følge av regnstormene i Kina i sommer, og en million mennesker er evakuert. Foto: SCANPIX/REUTERS/China Daily
ENORME MENGDER REGN: En mann går på gelenderet opp trappa for å unngå de store vannmengdene. Flere hundre mennesker har dødd som følge av regnstormene i Kina i sommer, og en million mennesker er evakuert. Foto: SCANPIX/REUTERS/China Daily Vis mer

Byen Jinan er den verst rammede byen. På onsdag falt det 118 millimeter på en time. Regnstormene der er de verste siden byen startet å føre oversikt i 1916.

En million evakuert

Dikene langs Huai-elva, Kinas tredje lengste, er mange steder så presset av vannmassene at de truer med å briste. Over 1 million mennesker langs elva er blitt evakuert. Vannstanden er ventet å være faretruende høy iallfall de neste ti dagene, melder Xinhua.

I fjor døde minst 2 704 mennesker i flommer og tyfoner i Kina. I 1998 døde 4 150, som er det høyeste antallet på flere år.

Flommen i Kina krever flere dødsofre
ØDELAGT HJEM: Beboere står utenfor restene av det som en gang var hjemmet deres i Chongqing i sørvest i Kina.
KOMMUNISMEN: Zhazidong fengselet, der kommunistparti medlemmer ble holdt fanget frem til 1949 og senere et turistmål, i Chongqing.
EVAKUERES: Politi hjelper lokalbefolkningen å evakuere i Chongqing.
MISTET ALT:5 Hua Dinghong (74) sørger over huset sitt, som ble ødelagt under en av flommene i Hanzhong, nordvest i Kina.