Flommen i Kina vokser i nye områder

BEIJING (NTB-Reuters-DPA): Voksende flom i de nordøstlige delene av Kina truer millioner av mennesker i det industrialiserte Kinas kjerneområde. Samtidig er en ny flomtopp på vei ned Yangtze-elva, melder offisielle medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«Den oppsvulmede Songhua-elva truer en million mennesker nær Harbin, hovedstad i den nordøstlige Heilongjiang-provinsen, et betydelig sentrum for Kinas industri og base for kornproduksjon,» skriver den offisielle, engelskspråklige avisen China Daily.

  Dermed er et nytt, stort område truet i det som omtales som den verste flommen i landet siden 1931.

Millioner holder vakt

Rundt 2,5 millioner mennesker holdt vakt langs elva Songhuas bredder for å passe på nye oversvømmelser og brudd i dikene mens en tredje flomtopp var på vei mot Harbin.

  Lenger nord presser store vannmasser i elva Nenjiang mot dikene som beskytter industribyen Qiqihaer. Nenjiang går sammen med Songhua-elva før den passerer Harbin.

  Offisielle talsmenn sier at flere diker bygd for å beskytte jordbruksområder er ødelagt, men så langt skal ingen fabrikker ha blitt tatt av flommen.

Oljefelt

Enda et tegn på de voldsomme ødeleggelsene flommen har hatt, er meldingen om at oljefeltet Daqing er sterkt berørt. Daqing er Kinas største oljefelt og produserer 50 millioner tonn råolje årlig, en tredel av landets totale produksjon, ifølge offisielle tall.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer