Flommen på retrett

Over hundre hus er vannskadet etter flommen i Sør-Trøndelag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Diskuter ekstremværet: Er det menneskeskapt? Det regner mindre. Flommen i Trondheimsområdet er på vei tilbake, og Trondheim bydrift, Mesta og Trondheim brann- og redningssentral jobber iherdig med å rydde opp.

- Vi har fått inn over hundre meldinger om vannskadde hus siden i natt, sier Jon Fonn ved Trondheim brann- og redningssentral.

Blant de skadde bygningene er en sjukeheim og en skole.

Verst er skadene i Heimdal og Byåsen. I Trolla ved Trondheim ble et bolighus med fire familier og til sammen 11 beboere evakuert da kjelleren ble fullstendig oversvømt i natt. Også det nærliggende Hells Angels-lokalet ble fylt med vann.

I sjokk

- En sjokkerende opplevelse. En elv av vann, stein, sand og grus kom ned det bratt henget rett bak huset vårt, delte seg i to og skylte vekk hagen, gjerdet og trappa vår. Vi må bruke stige for å komme oss inn i leiligheten, forteller beboer Rita Li opprørt. Hun er over hos naboen for å roe seg ned og få i seg noe mat.

- Dette er ingenting i forhold til naturkatastrofene andre steder i verden, men vi får samme følelsen når vi ser skadene som ei lita elv kan gjøre, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer