Flommen truer stavkirke

En stavkirke fra 1200-tallet er truet av flomvannet i Hol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kommer det mer nedbør nå, kan det bli kritisk. Bekkeløpene tåler ikke mye mer, sier lensmann Torstein Seim i Hol til NTB ved 10.30-tiden.

På grunn av store nedbørsmengder og stor snøsmelting renner det over i en rekke bekker og sideelver. For å hindre at vannet når bebyggelse, forsøker man å grave nye løp til vannet.

Flere beboere i området har meldt om vannskader i kjellere. Riksvei 50 er stengt mellom Nilsegard og Øyestøl på grunn av ras. I Lien i Geilo forsøker man å grave opp en bekk som truer et boligfelt.

Stavkirke

Hol gamle kirke ligger like ved Holsfjorden, og torsdag formiddag fryktet man at vannet skulle trenge inn i kirken, som er en ombygd stavkirke fra 1200-tallet.

- Vi har satt i gang folk med å fylle sandsekker for å prøve å demme opp best mulig rundt kirken, sier konstituert brannsjef Ole Christian Torgalsbøen i Hol kommune til NTB.

Også her er det gravd nye bekkeløp for å lede vannet unna kirken. I formiddag var det ikke meldt om vann inne i kirken, men Torgalsbøen sier at det er viktig for kommunen å være føre var.

(NTB)