Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flomområder evakueres

Mellom 50 og 100 biler er sperret inne i Drivdalen i Dovre. E6 er stengt flere steder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ni biler og to busser evakueres med helikopter i Oppdal etter å ha blitt innestengt mellom tre ras, skriver NTB. Et Sea King redningshelikopter og en alpin klatregruppe er satt inn i evakueringsarbeidet.

Også i Surnadal i Møre og Romsdal må folk evakueres som følge av de store vannmengdene.

- Et helikopter er på vei inn, og vi evakuerer flere folk i Todal og langs elva i Surnadal. Hvor mange har jeg ikke oversikten over, sier operasjonsleder Harald Rønningen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

- Flere ras

Ei bru over elva Driva langs E6 i Dovre ble i kveld tatt av vannmassene, og E6 er stengt, skriver Adresseavisen.

- Veien ble stengt på grunn av flom klokka 16.35. Siden kom det flere ras, og bilene har nok vært innestengt siden 18-tida, opplyser vaktoperatør Terje Engstrøm ved Vegtrafikksentralen Midt-Norge til NTB.

Dovrebanen stengt

I 16-tida ble Dovrebanen ble stengt. Passasjerene ble tilbudt buss-skyss, men like etter ble også veien stengt for trafikk.

- Vi skal nå fram til alle stoppesteder, enten med buss eller taxi. Toget går fremdeles på strekningene Oppdal-Trondheim og Dombås-Oslo, forteller informasjonssjef Preben Colstrup i NSB til NTB.

Jernbaneverket har fått melding om at nok et ras har gått ved jernbanelinja, og på grunn av flommen er det fare for ei jernbanebru over elva Vinstra.

Norges vassdrags- og energidirektorat gikk tidligere i dag ut og varslet flom som følge av store nedbørsmengder i Møre og Romsdal og sørlige deler av Sør-Trøndelag.

STOR VANNFØRING: Vannføringen i elva Driva er scært stor. NVE varsler flom flere steder i landet. Foto: SCANPIX
ETTER SOL, KOMMER REGN: Etter ukesvis med fint vær i store deler av landet, har regnet meldt sin ankomst. Også Oslo har fått mye nedbør de siste dagene. Foto: SCANPIX