Flomrammede søker livsviktig info på Facebook

Sosiale medier har blitt en uunnværlig kilde til informasjon for flomrammede Australiere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Brisbane (Dagbladet): Til en sjeldenhet så regner det i ellers solfylte Queensland. Brisbane River flommet i dag over og sentrum av byen, samt flere bydeler har blitt evakuert. Samtidig ser regnet ikke ut til å slutte. Fra og med i natt og fram til torsdag er det ventet at flommen vil være på sitt desidert verste.

Det er til dels paniske tilstander. Folk hamstrer mat, veier er stengt, og flere steder fungerer ikke mobilnettet. Dermed har Internett har blitt eneste vei til informasjon. Men selv offentlige myndigheter sliter med å oppdatere befolkningen på nett.

Som eksempel er Queensland sine offisielle trafikkinformasjonssider og politiet i delstaten sine sider på Facebook som i dag var uten oppdateringer over så mye som nærmere to timer. Dette er dyrebar tid når det haster.

Samler folk I løpet av de siste dagene har det derfor dukket opp mange nye dedikerte sider til de ulike bydelene på Facebook, hvor innbyggerne deler sårt viktig info.

En av de er denne for Caboolture, som ligger midt i flomområdet som beveger seg ned fra nord, femti minutter nord for Brisbane. Mange spør her om det er trygt å dra tilbake hit og hvilken vei de kan ta. Noen har også opprettet en egen tråd med oppfordring om å si ifra om noen har ledige senger til de som er rammet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer