Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flomskader for 100 millioner hittil

Forsikringsselskapene har så langt fått melding om rundt 400 flomskader til en verdi at 100 millioner kroner. Beløpet ventes å bli mye høyere.

aSTORE SKADER: Flommen har ført til omfattende skader, nå venter oppgjørets time. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
aSTORE SKADER: Flommen har ført til omfattende skader, nå venter oppgjørets time. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Antallet forventes å øke. Anslaget for erstatninger så langt er rundt 100 millioner kroner, sier kommunikasjonsdirektør Leif Osland i Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO).

FNO administrerer Norsk Naturskadepool , hvor alle skadeforsikringsselskaper i Norge er medlemmer.

Den siste store flommen i Norge var på Østlandet i 1995.

- Den gang forårsaket flommen 6.900 skader, og vi betalte ut rundt 940 millioner kroner i erstatninger. Tre år tidligere hadde vi nyttårsstormen på Nord-Vestlandet som ga 33.000 skader og 1,3 milliarder kroner i erstatninger, sier Osland.

Den største flommen de senere årene er flommen på Østlandet sommeren 2007. Buskerud var hardest rammet, men også Akershus, Vestfold og Østfold hadde mange skader. Det endte med rundt 1.600 skader og rundt 160 millioner kroner i erstatninger.

Alle bygninger som forsikres mot brannskader her i landet blir automatisk også forsikret mot naturskader. Dette følger av naturskadeforsikringsloven. Gjennom denne ordningen er folk sikret erstatning ved naturskader som følge av skred, storm, flom, stormflo, jordskjelv og vulkanutbrudd.

(NTB)