Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Flomskader for over 100 millioner

Forsikringsselskapene forbereder seg på skader for titalls millioner.

 FORÅRSAKET MATERIELEL SKADER: Store nedbørsmengder har ført til flom flere steder på østlandet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FORÅRSAKET MATERIELEL SKADER: Store nedbørsmengder har ført til flom flere steder på østlandet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi fikk klar beskjed tirsdag om at det ville bli mye nedbør, så vi var forberedt på det, sier kommunikasjonsdirektør Jan Erik Fåne i Finans Norge til NTB.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Meteorologisk institutt anslo tirsdag at det ville bli mye nedbør fra tirsdag kveld, og onsdag ettermiddag sendte Meteorologisk institutt ut OBS-varsel for Oslo, Akershus og Østfold. I tillegg er det flom- og jordskredfare i flere fylker, ifølge NVE.

If forsikring anslår på vegne av hele forsikringsbransjen at det ventes innrapportert skader for over 100 millioner bare på privathus, melder TV 2. Fåne i Finans Norge, som er hovedorganisasjon for finansnæringen i Norge, mener det er for tidlig å si hva den totale summen vil bli.

- Vi vet ikke hvor lenge nedbøren vil vare, og det er ennå mange som ikke har meldt inn skader, sier han.

Fåne mener det vil ta noen dager å få oversikt, og legger til at folk nå er mest opptatt av å redde det som reddes kan.

- Ta kontakt med forsikringsselskapet og lag en oversikt over det man har tapt for å få et så riktig skadeoppgjør som mulig, råder han.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!