- Flomskader for over 100 millioner

Forsikringsselskapene forbereder seg på skader for titalls millioner.

FORÅRSAKET MATERIELEL SKADER: Store nedbørsmengder har ført til flom flere steder på østlandet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FORÅRSAKET MATERIELEL SKADER: Store nedbørsmengder har ført til flom flere steder på østlandet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi fikk klar beskjed tirsdag om at det ville bli mye nedbør, så vi var forberedt på det, sier kommunikasjonsdirektør Jan Erik Fåne i Finans Norge til NTB.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Meteorologisk institutt anslo tirsdag at det ville bli mye nedbør fra tirsdag kveld, og onsdag ettermiddag sendte Meteorologisk institutt ut OBS-varsel for Oslo, Akershus og Østfold. I tillegg er det flom- og jordskredfare i flere fylker, ifølge NVE.

If forsikring anslår på vegne av hele forsikringsbransjen at det ventes innrapportert skader for over 100 millioner bare på privathus, melder TV 2. Fåne i Finans Norge, som er hovedorganisasjon for finansnæringen i Norge, mener det er for tidlig å si hva den totale summen vil bli.

- Vi vet ikke hvor lenge nedbøren vil vare, og det er ennå mange som ikke har meldt inn skader, sier han.

Fåne mener det vil ta noen dager å få oversikt, og legger til at folk nå er mest opptatt av å redde det som reddes kan.

- Ta kontakt med forsikringsselskapet og lag en oversikt over det man har tapt for å få et så riktig skadeoppgjør som mulig, råder han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer