Flomtoppen nådd i Kina

Vannstanden i Dongting-innsjøen i Kina begynte å gå tilbake søndag etter at flomtoppen var nådd. Men det er varslet mer regn og faren er ennå ikke over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vannet nådde sitt høyeste nivå da flomtoppen i Yangtse-elva passerte gjennom innsjøen søndag morgen. Siden har vannet sunket med 2 centimeter, opplyste myndighetene.

På det verste ble vannstanden målt til 34,91 meter klokka 07 søndag morgen lokal tid (01 norsk tid). Det er ikke kommet meldinger om alvorlige brister på de hundrevis av kilometer med diker rundt innsjøen, som er på størrelse med Luxembourg.

Etter kraftig regnvær var det fare for at innsjøen kunne gå over sine bredder og true ti millioner mennesker i landbruksområdene rundt og langs Yangtse-elva, blant annet i storbyene Changsha og Wuhan. Nærmere en million frivillige har jobbet intenst for å hindre flom. den siste uka.

Kinesiske tjenestemenn har uttrykt håp om at området rundt innsjøen skal unngå en gjentakelse av storflommen i 1998, som kostet 4.000 mennesker livet.

- Om det ikke regner i løpet av de neste tre dagene rundt Dongting-innsjøen og Yangtse-elva, vil vannet begynne å gå tilbake. Men om det begynner å regne, kan vannet stige raskt, sa Ziang Huaiqui som arbeider ved en overvåkingsstasjon for innsjøen.

Nyhetsbyrået Xinhua varslet ny nedbør mandag, og en tjenestemann sa at selv lite regn kan være nok til å skape en katastrofe.

Hittil er 1,7 millioner mennesker rammet av mindre oversvømmelser og frykt for noe langt verre. Over 600.000 mennesker er evakuert, og om lag 900 har mistet livet i en serie oversvømmelser og jordskred rundt om i Kina i løpet av sommeren.

(NTB-Reuters)

Les mer om flommen her.

<B>DESPERAT KAMP: </B>Over en million soldater og arbeidere er utkalt for å styrke dikene rundt Dongting-sjøen. Seks byer er truet av flom.