Flomvannet står en meter i gatene

Kaos nord i Vietnam - 20 har omkommet i Hanoi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Minst 20 mennesker har mistet livet som følge av flom i Vietnams hovedstad Hanoi. Store deler av byen er oversvømt, og kollektivtransporten har stanset opp mange steder.

Selv om det var oppholdsvær søndag morgen, lå en del av gatene i hovedstaden fortsatt én meter under vann. Da hadde det pøsregnt uavbrutt siden fredag morgen.

Fanget på kontoret

- Jeg var nødt til å være på kontoret mitt i to dager fordi jeg ikke hadde lyst til å svømme hjem i skittent vann. Dette er et rent mareritt, sier forretningsmannen Nguyen Ngoc Khiem (29).

Kraftig regn har ført til flom mange steder i de nordlige og sentrale delene av Vietnam. Til sammen har minst 44 mennesker omkommet den siste uka, og matvareprisene har økt kraftig.

Meteorologene regner med at det vil komme mer regn de neste dagene, selv om den tradisjonelle regnsesongen er helt på tampen. Det  kan forverre situasjonen i Hanoi hvor flommen regnes som den verste siden 1984. (NTB-AP).

<strong><b> FLOMKAOS:</strong> </b> Himmelens sluser åpnet seg over nordlige deler av Vietnam fredag morgen. Søndag er det en pause i regn, og vannet står en meter i gatene før ny regnflom setter i gang igjen. Foto: REUTERS/SCANPIX.
FLOMKAOS: Himmelens sluser åpnet seg over nordlige deler av Vietnam fredag morgen. Søndag er det en pause i regn, og vannet står en meter i gatene før ny regnflom setter i gang igjen. Foto: REUTERS/SCANPIX. Vis mer
FISKER I GATA: Elver en meter over normal vannstand i flatt terreng har ført fisk på ville veier. Det utnytter en garnfisker på en av hovedveiene inn til Vietnams hovedstad Hanoi.
VANNSCOOTER: Den gigantiske scootertrafikken i Hanois hovedgater har avtatt kraftig i løpet av helgen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer