Flomvarsel delvis avblåst

Men fremdeles fare for oversvømmelser på Sørlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I helga skapte store nedbørsmengder trafikkaos i Oslo, og det nordlige England har vært hardt rammet av flom mandag. I går sendte Norges vassdrags- og energidirektorat ut flomvarsel for Agder og Sørøstlandet for tirsdag og onsdag, men i dag ser det ut til at regnet ikke blir like omfattende som antatt.

- Nedbørsområdet går ikke så langt nordover som varslet. Hovedtyngden av nedbør de neste dagene kommer i Agder og sør for Norge, sier vakthavende hydrolog Elin Langsholt i Norges vassdrags- og energidirektorat.

Det betyr at Østlandet sør for Oslo, som fikk mye nedbør denne helga, slipper de store nedbørsmengdene de neste dagene. Men hele sørlandskysten er fremdeles utsatt for både kraftig regn og flom.

- Det kan bli kraftig nedbør i enkelte områder i Agder, og det kan føre til oversvømmelser i byer og tettbygde strøk, sier Langsholt.

Sjekk været for Kristiansand og 750 000 andre steder i landet på Dagbladet.nos værsider.

Etter onsdag ser det ut til at nedbørsmengden avtar.

- Det kan bli lokale byger over hele landet, men det ser ikke ut som det vil bli fare for oversvømmelser, sier Langsholt.

Rammer regnet ditt hjemsted i dag? Send inn bilder til oss!

FLOM I OSLO: Slik så det ut i Oslo søndag forrige uke. Tirsdag og onsdag er det Agderfylkene som kan komme til å rammes av uvær. Foto: Stein Olsen
FLOM I OSLO: Slik så det ut i Oslo søndag forrige uke. Tirsdag og onsdag er det Agderfylkene som kan komme til å rammes av uvær. Foto: Stein Olsen Vis mer