VÅTT I SØR:  Store nedbørsmengder kommer over Agder-fylkene de de neste døgnene. Her en oversvømt fiskeplass ved  Mandalselva i 2011 - i Øyslebø i Marnardal kommune. Arkivfoto:  Kai-Wilhelm Nessler, Samfoto/NTB Scanpix.
VÅTT I SØR: Store nedbørsmengder kommer over Agder-fylkene de de neste døgnene. Her en oversvømt fiskeplass ved Mandalselva i 2011 - i Øyslebø i Marnardal kommune. Arkivfoto: Kai-Wilhelm Nessler, Samfoto/NTB Scanpix.Vis mer

Flomvarsel i sør og øst

Allerede 90 millimeter nedbør registrert i Aust-Agder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag og tirsdag blir det enda våtere i Agder, Telemark, Buskerud og Vestfold. Det er ventet opp mot 80 millimeter nedbør, og det gir fare for oversvømmelser.

Mest nedbør vil det komme siste del av mandag og første del av tirsdag, melder Meteorologisk institutt som har sendt ut OBS-varsel.

I fylkene Aust-Agder, Telemark, Buskerud og Vestfold kan det lokalt komme mellom 50 og 80 millimeter nedbør. For Vest-Agder er det meldt 30-50 millimeter.

Mest har det kommet i Senumstad i Aust-Agder sist døgn med 90,1 millimeter.

Og mer er i vente, skal vi tro meteorologene.

Mindre nedbør onsdag
— Det blir størst nedbørsintensitet mandag kveld, natt til tirsdag og første del av tirsdag, sier statsmeteorolog Per Egil Haga til Yr.

Ifølge Meteorologisk institutt blir det mindre nedbør onsdag, men torsdag braker det løs igjen.

De store nedbørsmengdene skaper problemer i trafikken, og både Statens vegvesen, politiet og Meteorologisk institutt oppfordrer folk til å ferdes forsiktig i trafikken mandag og tirsdag. Agderposten skriver at mange veier i distriktet opplever problemer på grunn av vannmassene.
Stengte veier
Fylkesvei 3 i Aust-Agder er stengt mellom Lindland og Akland i Risør på grunn av flom. Også fylkesvei 418 Neset, på strekningen Moland — Egddalen er stengt på grunn av flom. I Telemark ble folk oppfordret til å kjøre forsiktig på fylkesvei 41 mellom Vråliosen og Vrådal i Kviteseid på grunn av vann i veien, melder NRK.

Norges vassdrags- og energidirektorat har sendt ut flomvarsel med faregrad 2 for Agder-fylkene og Telemark.

Faregrad 2 innebærer at det er fare for lokale oversvømmelser på grunn av raskt økende vannføring i bekker og småelver. Det kan bli store flomskader og problemer lokalt.

Her kan du sjekke været
der du oppholder deg.


(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram