Flomvarsel på nest øverste nivå i to fylker

Innebærer at man må forberede seg på alvorlige hendelser mot bebyggelse og infrastruktur. 

FLOM: Bildet viser høy vannføring i Akerselva i Oslo. Hovedstaden er ikke berørt av flomvarselet som sendes ut nå. 
FLOM: Bildet viser høy vannføring i Akerselva i Oslo. Hovedstaden er ikke berørt av flomvarselet som sendes ut nå.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flomfaren er de neste dagene hevet til oransje nivå i Sogn og Fjordane og Hordaland, melder Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Det kraftige regnet tirsdag gjør at flere vassdrag har stor vannføring. Også torsdag er det ventet store nedbørsmengder, noe som ventes å kunne gi flomvannføring på oransje nivå, melder NVE.

Oransje nivå, som er det nest høyeste nivået, betyr at man må være forberedt på at også bebyggelse og infrastruktur kan bli utsatt for alvorlige hendelser. Det anbefales at kommune, Fylkesmannen og andre beredskapsaktører iverksetter beredskap og utfører forebyggende tiltak.

Det ventes at temperaturen vil synke og nedbøren avta fra fredag.

I tillegg opprettholdes flomvarselet på gult nivå i Rogaland og Møre og Romsdal, melder nettstedet Varsom.no. Med gult nivå menes blant annet at det kan forekomme store flomskader lokalt på grunn av spesielt intens nedbør og/eller snøsmelting.

For alle fire fylkene er om jord- og flomskredfare på gult nivå for torsdag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer