Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flomvarsel:

Flomvarsel på Østlandet

Kraftig snøsmelting samt nedbør kan forårsake flom på store deler av Østlandet i løpet av de neste dagene.

FLOMVARSEL: Kraftig snøsmelting samt nedbør kan forårsake flom på store deler av Østlandet i løpet av de neste dagene. Her fra oversvømmelsene i Trysil og Nybergsund i 2014. Foto: NTB Scanpix
FLOMVARSEL: Kraftig snøsmelting samt nedbør kan forårsake flom på store deler av Østlandet i løpet av de neste dagene. Her fra oversvømmelsene i Trysil og Nybergsund i 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flomvarselet for store deler av Østlandet er nå oppgradert til oransje nivå, som er nivå tre av fire og regnes som alvorlig. Det melder Varsom.no.

- Nå er vårflommen på Østlandet i gang. Det er ventet at temperaturene skal holde seg høye i mange dager fremover. Det er også ventet nedbør på Østlandet fra torsdag til fredag, men mengden og plassering av nedbøren er usikker, sier vakthavende hydrolog Per Alve Glad.

Kraftig snøsmelting gir stor vannføring i elvene, og Trysilelva, Glomma og Drammenselva trekkes fram som de vassdragene som vil bli mest utsatt for flom.

NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media