Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flomvarsel reddet trolig livet til ulykkessjåfør

Satt fastklemt i et halvt døgn mens ektemannen trodde hun sov over hos venninner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Vannivået i Byglandsfjorden i Aust-Agder ble senket etter et flomvarsel denne uken. Det kan ha reddet livet til en kvinne (67), som ble sittende fastklemt i et halvt døgn etter å ha kjørt utfor en skråning.

67-åringen var på vei hjem til Bygland etter en tur til Valle da hun kjørte av veien. Bilen ble kastet over et siderekkverk sør for Fånefjelltunnelen mandag ettermiddag. Deretter traff bilen et tre og ble kastet rundt nedover en bratt skråning mot Byglandsfjorden, skriver avisen Setesdølen.

Tilfeldigheter

Bilen ble til slutt stående på hjulene, men var påført så store skader at kvinnen ble sittende fastklemt mellom setet og rattet.

Først tirsdag morgen ble hun oppdaget av to menn som var på vei til jobb, skriver Agderpostens nettutgave.

Bilen endte på et tørt sted. Men det var kun tilfeldigheter som gjorde at Agder Energi hadde senket vannivået senket hele 2,69 meter under det som er høyeste regulerte vannstand i fjorden, ifølge fvn.no.

- Dette er et regulert vassdrag, og vannstanden der varierer mye. Det er ikke unormalt at vannet er halvannen meter høyere enn det var da ulykken inntraff. Når vannstanden var så lav som den var, skyldes det mye forventet nedbør, og i tillegg pågår det en del anleggsarbeid i fjorden. Derfor var vannet tappet så lavt, sier Realf Ottesen i Agder Energi til NTB.

Sterkt nedkjølt

Kvinnen var blitt påført brudd i den ene hånden, i hoften og i et ribbein, og var sterkt nedkjølt på grunn av regn som kom inn gjennom knuste ruter. Nattetemperaturen var på 6 grader. Kvinnens ektemann antok at hun hadde overnattet hos venner, og ante derfor fred og ingen fare.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media