Flomvarsel, storm, mye nedbør, vanskelige kjøreforhold og snøskredfare

De dårlige nyhetene står i kø på værfronten.

UVÆR:  Lavtrykk fra Atlanterhavet fører til mye nedbør, snøsmelting, flom, snøskred og vanskelige kjøreforhold i ulike deler av landet. Foto: Frank Optun Smedegaard og Erik Schrøder/Scanpix, Hallgeir Lillegård/Dagbladet
UVÆR: Lavtrykk fra Atlanterhavet fører til mye nedbør, snøsmelting, flom, snøskred og vanskelige kjøreforhold i ulike deler av landet. Foto: Frank Optun Smedegaard og Erik Schrøder/Scanpix, Hallgeir Lillegård/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Store deler av landet er nå kledd i hvitt, men det vil fort endre seg. For nå står lavtrykkene i kø for å komme inn over Norge fra Atlanterhavet. Følgene blir mange, både i øst, vest, midt og nord.

Storm, flom og snøskred Tirsdag vil et lavtrykk komme inn over Vestlandet og Nord-Norge. Det bringer med seg storm, mye nedbør, væromslag og flomfare.

- Vi får en formidabel temperaturøkning på Vestlandet og i Trøndelag, med i overkant av åtte plussgrader i de laveste områdene. Da vil snøen smelte. Og når vi i tillegg får mye nedbør, blir det oversvømmelser, sier vakthavende statsmeteorolog Jørgen Grønneberg ved Meteorologisk institutt i Bergen.

På grunn av nedbøren og snøsmeltingen, har NVE har sendt ut flomvarsel for Trøndelag, Sogn og Fjordane, Nordland og Møre og Romsdal fra tirsdag av. Snøsmeltingen gir også snøskredfare i Nordland, Ofoten og Lofoten, samt tidvis på Helgeland, Saltfjellet og Salten.

- Det er stor snøskredfare i Nordland på grunn av mildværet. Det ligger en halvmeter snø i terrenget, og når vi får denne temperaturstigningen blir det snøskredfare, sier vakthavende statsmeteorolog Espen Biseth Granan ved Meteorologisk institutt i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer