REDNINGSARBEID: Et medlem av den amerikanske kystvakten går med vann til hoftene ned en oversvømt gate i Newport i North Carolina. Foto: Tom Copeland / AP / NTB scanpix
REDNINGSARBEID: Et medlem av den amerikanske kystvakten går med vann til hoftene ned en oversvømt gate i Newport i North Carolina. Foto: Tom Copeland / AP / NTB scanpixVis mer

Florence tar livet av flere mennesker

Enda tre personer er bekreftet omkommet i North Carolina som følge av uværet Florence, ifølge myndighetene. Det øker det totale antallet døde til elleve.

En 81 år gammel mann er bekreftet død etter at han falt og slo hodet da han skulle pakke bagen for å evakuere fra kommunen Wayne.

I tillegg omkom et ektepar i en husbrann som knyttes til stormen.

Stormens øye beveger seg nå sakte vest over South Carolina i en fart på 4 kilometer i timen. Vindstyrken er ikke særlig kraftig i forhold til tidligere, men regnet høljer ned. Vedvarende nedbørsmengder kan føre til katastrofal springflo og betydelig elveflom, ifølge meteorologene.

- Vit at vannet stiger raskt overalt, også på steder som vanligvis ikke har oversvømmelser, advarte guvernør Roy Cooper i North Carolina tidligere lørdag.

Meteorologene advarer også om at stormen kan sette i gang et par tornadoer på veien over regionen.

USAs president Donald Trump utstedte lørdag en katastrofeerklæring for North Carolina, noe som betyr at flere fylker vil få tilgang på økonomisk nødhjelp fra Washington.

Lørdag kveld tvitret han sympati og kondolanse til Florences ofre.

- Dypeste sympati og varme går til familier og venner av ofrene. Må Gud være med dem, skriver han. Det hvite hus har varslet at Trump vil besøke de rammede områdene neste uke.

(NTB)