Florent (27) kan ha blitt drept av franske kuler

Var på vei til et nytt liv på Zanzibar da skipet ble kapret av somaliske pirater.

DREPT: I går gikk franske styrker til aksjon mot seilbåten som var kapret av somaliske pirater. Franskmannen Florent Lemacon (27) ble drept under aksjonen. To av piratene ble også drept. Bildet er tatt av det franske forsvaret. Foto: AFP PHOTO / ECPAD/SCANPIX
DREPT: I går gikk franske styrker til aksjon mot seilbåten som var kapret av somaliske pirater. Franskmannen Florent Lemacon (27) ble drept under aksjonen. To av piratene ble også drept. Bildet er tatt av det franske forsvaret. Foto: AFP PHOTO / ECPAD/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 27 år gamle Florent Lemacon var på vei til Zanzibar i en seilbåt sammen med kona Chloe og deres tre år gamle sønn Collin.

Der skulle de starte et nytt liv sammen. På veien tok de med seg et annet par i båten.

Kapret i en uke
Men for en uke siden ble yachten deres, «Tanit», kapret av somaliske pirater. Den lille familien og passasjerene ble holdt som gisler i båten i seks dager. Helt til de ble frigitt av franske styrker i går kveld.

Den aksjonen kostet Florent livet. Han havnet i kryssilden mellom de franske styrkene og piratene. 27-åringen forsøkte å dukke unna, men klarte det ikke.

Frankrike sendte inn spesialstyrkene da samtalene med kaprerne brøt sammen torsdag, sa en talsmann for myndighetene i går kveld.

Kan ha blitt drept av franske kuler
Frankrikes forsvarminister Herve Morin har innrømmet at Lemacon kan ha blitt truffet av franske kuler og vil nå etterforske det som skjedde, melder AP.

Det er tredje gang siden april i fjor at franske myndigheter bruker militære styrker mot pirater i Adenbukta som har kapret franske fartøyer, skriver NTB.

I gårsdagens aksjon ble også to somaliske pirater drept.

Valgte farlig rute
Ifølge det franske ekteparets internettblogg var de på vei til Zanzibar for å starte et nytt liv. På veien til den afrikanske krydderøya utenfor Tanzania plukket de opp et annet par.
Den franske marinen opplyste tidligere denne uka at gruppen hadde fått klare advarsler mot å seile gjennom den piratherjede Aden-bukta. Men gruppa valgte likevel å ta denne ruta, skriver Reuters.
- Faren eksisterer, men havet er stort. Piratene skal ikke få ødelegge våre drømmer, skrev det franske paret i bloggen sin i januar.

I SIKKERHET: En tre år gammel gutt var blant gislene om bord på «Tanit». Foto:  AFP PHOTO / ECPAD/SCANPIX
I SIKKERHET: En tre år gammel gutt var blant gislene om bord på «Tanit». Foto: AFP PHOTO / ECPAD/SCANPIX Vis mer

Norskeid skip frigitt
I går kveld kom meldingen om at det norskeide skipet «Bow Asir» var frigitt etter å ha vært i piratenes hender siden torsdag 26. mars.

Kaptein Bjørnar Vågeng (46) var tydelig lettet etter at skipet og mannskapet slapp unna piratene.

- Alle her har det bra. Vi er selvsagt svært glade for å slippe der ifra, sa han til Dagbladet i går kveld.

Det norskeide skipet var fortsatt ikke i trygghet i går kveld.

Kapteinen kan ikke si noe om hvor skipet er på vei.

- Vi er på vei bort fra Somalia. Det er jo et minefelt uti her, så vi får prøve å tråkle oss ut.

Det norskeide skipet har ingen andre båter rundt seg i sjøen.

- Vi er alene, men vi har tatt våre forholdsregler, forsikret han.

SKAL GRANSKES: I går ble Florent Lemacon drept under en aksjon mot somaliske pirater. Franske myndigheter utelukker ikke at han kan ha blitt truffet av franske kuler og vil granske det som skjedde. Foto:  EPA/TANIT PHOTO BLOG / SCANPIX
SKAL GRANSKES: I går ble Florent Lemacon drept under en aksjon mot somaliske pirater. Franske myndigheter utelukker ikke at han kan ha blitt truffet av franske kuler og vil granske det som skjedde. Foto: EPA/TANIT PHOTO BLOG / SCANPIX Vis mer
FORHANDLINGENE BRØT SAMMEN: Franske spesialstyrker gikk til angrep dagen etter at forhandlingene med piratene brøt sammen torsdag. Foto:  EPA/FRENCH NAVY /SCANPIX
FORHANDLINGENE BRØT SAMMEN: Franske spesialstyrker gikk til angrep dagen etter at forhandlingene med piratene brøt sammen torsdag. Foto: EPA/FRENCH NAVY /SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer