Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skjøt og drepte fem på Fort Lauderdale-flyplass

Florida-drapsmannen i retten: Forklarte at alt han eier er fem eller ti dollar

- Maksimumstraffen din er døden, sier aktor. 

I RETTEN: Esteban Santiago ble i  dag fraktet fra Broward County  fengsel til rettslokalet i Fort Lauderdale. Foto: Amy Beth Bennett/South Florida Sun-Sentinel/AP/NTB Scanpix 
I RETTEN: Esteban Santiago ble i  dag fraktet fra Broward County  fengsel til rettslokalet i Fort Lauderdale. Foto: Amy Beth Bennett/South Florida Sun-Sentinel/AP/NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som er siktet for å ha skutt og drept fem personer og såret seks andre på en flyplass i Florida 6. januar, er i retten gjort kjent med at han risikerer dødsstraff.

I Fort Lauderdales rettslokale ble mannen i dag ført inn i håndjern. 26-åringen ble fulgt av åtte eller ni politibetjenter og stilt foran aktor Alicia Valle, skriver Sun Sentinel.

Esteban Santiago føres fra fengselet til rettslokalet. Foto: AP Photo/Alan Diaz/NTB Scanpix
Esteban Santiago føres fra fengselet til rettslokalet. Foto: AP Photo/Alan Diaz/NTB Scanpix Vis mer

- Maksimumsstraffen, dersom du blir dømt, er døden. Det er snakk om en stor forbrytelse, sa hun til mannen som selv overga seg etter å ha skutt og drept fem mennesker ved baggasjebåndene inne på flyplassen.

På utsiden av rettsbygget sto et titalls bevæpna politibetjenter vakt, alle iført skuddsikre vester, ifølge nyhetsbyrået AP.

Fem, ti dollar

26-åringen forklarte at han ikke har andre eiendeler enn fem eller ti dollar på bankkontoen sin.

Han hadde på seg strandsandaler og rød kjeledress, og bildene viser ham iført håndjern festet til kjetting rundt livet.

Samtidig har det blitt sluppet en video som viser hvordan gjerningsmannen tar fram våpenet fra bukselinningen og begynner å skyte.

26-åringen forklarte deretter at han ikke har jobbet siden november, og at han tidligere var soldat i omlag ti år.

Mannen hadde i november selv oppsøkt politiet for å fortelle at han mente myndighetene tvang ham til å se på videoer av terrorgruppa IS, og at han hørte stemmer.

Fikk tilbake våpen

Han ble i den anledning fratatt våpnene han eide og ble sendt til psykiatrisk undersøkelse. Der ble han i fire dager, før det ble konkludert med at han ikke trengte videre oppfølging.

Esteban fikk tilbake våpnene i oktober i fjor.

SKUDDENE: Her skyter den 26-årige mannen inne på terminalbygningen på flyplassen i Fort Lauderdale. Fem personer ble drept, og åtte personer ble skadd. Video: CNN/TMZ. Vis mer

- FBI har sviktet her. Dette er ikke en sak der noen har kommet ut av intet og gjort noe slikt som dette, sier 26-åringens bror og viser til skytingen, ifølge NTB.

6. januar fløy han fra med enveisbillett Alaska til Florida med innsjekket våpen og ammunisjon. Da han hadde hentet baggasjen sin med den innsjekkede ammunisjonen, gikk han ifølge FBI på et toalett for å lade våpenet. Da han kom ut igjen skjøt han rundt seg ved baggasjebåndene, ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

Den antatte gjerningsmannen er født i New Jersey, men flyttet tidlig med sin familie til Puerto Rico. For to år siden flyttet han til Alaska, hvor han bodde med sin kjæreste og et barn, ifølge hans bror, skrev Dagbladet i helga.

Psykiske problemer

Der ble han, i januar i fjor, siktet for vold mot kjæresten. Han brøt også vilkårene for løslatelse da han flyttet inn til henne igjen umiddelbart etter at han ble sluppet fri.

Ifølge kilder i nær familie til 26-åringen har han slitt med psykiske problemer.

Broren sier han oppfordret 26-åringen til å søke profesjonell hjelp eller ta kontakt med kirken. Ifølge moren ble den tidligere soldaten sterkt påvirket av å se en bombe gå av like i nærheten av to kamerater da han tjenestegjorde i Irak, skriver NTB.

SKUDD: Flere personer ble drept etter at det ble avfyrt flere skudd inne på Fort Lauderdale internasjonale flyplass i USA. Video: CNN Vis mer Vis mer Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling