Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut
ØKNING: På bare ett døgn er det registrert 1592 nye dødsfall som følge av coronaviruset i USA. Reporter: Christian Wehus. Video: Osceola County Police Vis mer

Florida-fester bekymrer

Siden coronapandemien traff i mars, har politiet i Osceola County i Florida rykket ut til over 1500 fester. Nå er de lei.

I Florida i USA har de strenge regler for å håndtere coronaviruset. Blant annet er det påbudt å bruke maske på offentlig sted, og begrensninger på hvor mange som kan være på samme sted. Det er det tilsynelatende mange som ikke bryr seg om.

Sheriffen i Osceola County, rett sør for Orlando, rapporterer onsdag om at de alene har rykket ut til over 1500 støyklager siden mars. De fleste knyttet til hjemmefester, skriver politiet i en pressemelding.

I tillegg til smittevernproblematikken har disse hjemmefestene resultert i en rekke voldsepisoder, og ett drap, ifølge politiet.

- Hundrevis av folk kommer ned til disse husene og kommer mer eller mindre ut av kontroll, sier kaptein Alex Guevara til Sky News.

Storaksjon

Politiet sier til Sky News at mange av festene er i boliger som folk leier utelukkende for å ha fest i, og at man flere steder er nødt til å betale flere hundre kroner i inngangspenger for å slippe inn.

I helga hadde sheriffen storaksjon rettet mot disse hjemmefestene. Aksjonen resulterte i 144 trafikkontroller, 74 bøter, 19 pågripelser og fire konfiskerte skytevåpen, ifølge politiets pressemelding.

De 19 pågrepne er siktet for alt fra besittelse av narkotiske stoffer til forsøk på å unngå politiet, våpenbesittelse, kappkjøring på åpen gate og fyllekjøring.

Hardt rammet

AVKREFTER TEORI: Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) følger ikke coronaviruset sesongvariasjoner på samme måte som influensa og andre forkjølelsesvirus. Vis mer

USA er landet i verden som er hardest rammet av coronaviruset, med over fire millioner smittetilfeller.

I Florida alene har over 6100 personer mistet livet som følge av viruset. Bare de siste 24 timene har nesten 200 personer dødd med coronasmitte i delstaten, ifølge Reuters.

Også i Palm Beach har det vært store problemer med fester i private boliger. Tidligere denne måneden ble en fest med flere hundre deltakere stoppet av politiet, ifølge avisa Sun Sentinel. Årsaken var at det ikke var «så mye samarbeid når det kom til munnbindpåbudet».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!