Florida-fester bekymrer

Siden coronapandemien traff i mars, har politiet i Osceola County i Florida rykket ut til over 1500 fester. Nå er de lei.

ØKNING: På bare ett døgn er det registrert 1592 nye dødsfall som følge av coronaviruset i USA. Reporter: Christian Wehus. Video: Osceola County Police Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 69.33% Første dose: 78.21%

I Florida i USA har de strenge regler for å håndtere coronaviruset. Blant annet er det påbudt å bruke maske på offentlig sted, og begrensninger på hvor mange som kan være på samme sted. Det er det tilsynelatende mange som ikke bryr seg om.

Sheriffen i Osceola County, rett sør for Orlando, rapporterer onsdag om at de alene har rykket ut til over 1500 støyklager siden mars. De fleste knyttet til hjemmefester, skriver politiet i en pressemelding.

I tillegg til smittevernproblematikken har disse hjemmefestene resultert i en rekke voldsepisoder, og ett drap, ifølge politiet.

- Hundrevis av folk kommer ned til disse husene og kommer mer eller mindre ut av kontroll, sier kaptein Alex Guevara til Sky News.

Storaksjon

Politiet sier til Sky News at mange av festene er i boliger som folk leier utelukkende for å ha fest i, og at man flere steder er nødt til å betale flere hundre kroner i inngangspenger for å slippe inn.

I helga hadde sheriffen storaksjon rettet mot disse hjemmefestene. Aksjonen resulterte i 144 trafikkontroller, 74 bøter, 19 pågripelser og fire konfiskerte skytevåpen, ifølge politiets pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer