Florida-pantere rammet av mystisk sykdom

Frykter at dyrene er forgiftet.

MYSTISK: Bilder fra et viltkamera uroer Florida Fish and Wildlife Conservation Commission (FWC). Video: CNN. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere medier har omtalt panterne og gaupene i Florida, som oppfører seg på en måte som får dyrlegene til å klø seg i hodet.

Dyra oppfører seg nemlig veldig rart, og har tilsynelatende vanskelig for å få stablet beina riktig. Det får dyrevernere til å mistenke at dyrene er rammet av en eller annen tilstand som følge av det de tror kan være forgiftning.

- Vi har aldri sett noe sånt hos ville pantere eller gauper før, sier Carli Segelson, talsperson for Florida Fish and Wildlife Conservation (FWC), til USA Today.

Videoer viser dyra ute i skogen, og flere av dem ser ut til å dra bakbeina etter seg. Noen av dem kommer seg, sjanglende, etterhvert på beina.

FWC ser svært alvorlig på saken. De opplyser at de har funnet nerveskader på en panter og en gaupe. Det kan dreie seg om en hjerneskade.

- En rekke sykdommer og mulige årsaker har blitt utelukket - men hva som forårsaker det, har vi ikke funnet ut av. Vi jobber med det nasjonale avsnittet og en rekke eksperter fra flere steder i verden for å prøve å finne ut av det, opplyser Gil McRae, leder for FWC, til Sky News.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer