Florida-pantere rammet av mystisk sykdom

Frykter at dyrene er forgiftet.

MYSTISK: Bilder fra et viltkamera uroer Florida Fish and Wildlife Conservation Commission (FWC). Video: CNN. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

Flere medier har omtalt panterne og gaupene i Florida, som oppfører seg på en måte som får dyrlegene til å klø seg i hodet.

Dyra oppfører seg nemlig veldig rart, og har tilsynelatende vanskelig for å få stablet beina riktig. Det får dyrevernere til å mistenke at dyrene er rammet av en eller annen tilstand som følge av det de tror kan være forgiftning.

- Vi har aldri sett noe sånt hos ville pantere eller gauper før, sier Carli Segelson, talsperson for Florida Fish and Wildlife Conservation (FWC), til USA Today.

Videoer viser dyra ute i skogen, og flere av dem ser ut til å dra bakbeina etter seg. Noen av dem kommer seg, sjanglende, etterhvert på beina.

FWC ser svært alvorlig på saken. De opplyser at de har funnet nerveskader på en panter og en gaupe. Det kan dreie seg om en hjerneskade.

- En rekke sykdommer og mulige årsaker har blitt utelukket - men hva som forårsaker det, har vi ikke funnet ut av. Vi jobber med det nasjonale avsnittet og en rekke eksperter fra flere steder i verden for å prøve å finne ut av det, opplyser Gil McRae, leder for FWC, til Sky News.

Dyrene skal blant annet ha blitt testet for rottegift.

Florida-panterne er utrydningstruet. Bestanden består nå bare av mellom 120 og 230 voksne dyr.